CINTA KE SYURGA TARUHAN TERBARU SYAZWAN SHUHAIMI

Syazwan Shuhaimi, artis yang bernaung di bawah label hiburan terkemuka tanahair, menghadiahkan single terbaru berjudul “Cinta Ke Syurga” setelah lebih dari dua tahun.

Lagu ini dicipta oleh Aiman Sidek dan diilhamkan dari suasana majlis perkahwinan yang sering menjadi momen istimewa. Syazwan mendedahkan inspirasi di sebalik lagu ini, “Saya terinspirasi ketika menghadiri majlis perkahwinan kawan-kawan dan saudara. Biasanya ada lagu-lagu ‘wedding anthem’ yang selalu dimainkan. Itulah yang mendorong saya untuk mencipta satu lagu yang sesuai untuk memperingati momen-momen kebahagiaan mereka.”

Dia juga menjelaskan tujuan lagu ini, “Saya ingin menghormati kisah cinta orang ramai melalui lagu ini. Setiap hubungan percintaan pasti menghadapi pelbagai rintangan sebelum mencapai hari pernikahan. Oleh itu, saya berharap lagu ini dapat merayakan dan mendoakan agar hubungan mereka berkekalan sehingga ke syurga.”

Mengenai proses penghasilan lagu, Syazwan bekerja erat dengan komposer Aiman Sidek. Dia berkongsi pengalaman semasa proses rakaman, “Saya harus jujur, saya agak kurang bersedia untuk merakam lagu ini pada awalnya. Saya masih ragu sama ada ini keputusan yang betul untuk menjadi single terbaru saya. Selain itu, saya juga sering melancong ke luar negara dan hanya sempat berlatih sekali sebelum masuk ke studio rakaman. Alhamdulillah, segala-galanya berjalan lancar semasa sesi rakaman dan saya sangat puas dengan hasil akhirnya.”

“Cinta Ke Syurga” telah dilancarkan pada 28 Jun 2024 dan boleh dimuat turun melalui iTunes serta dinikmati melalui pelbagai platform digital termasuk Apple Music, Deezer, KKbox, Spotify, YouTube, dan YouTube Music sejak hari pelancarannya. Lirik video rasmi untuk lagu ini akan ditayangkan pada 28 Jun 2024, bermula jam 9 malam di saluran YouTube Rocketfuel Entertainment.