Sam’s Groceria

Sam’s Groceria

Sam’s Groceria

Sam’s Groceria merupakan syarikat yang menjual pelbagai makanan sihat dan segar. Lebih dari 18,000 produk tersedia dan 60 peratus daripada jenama diimport sepenuhnya dari luar negara seperti United State, Australia, Jepun, Taiwan, India, Pakistan dan Thailand. Terdapat kakitangan seramai lebih 90 orang yang terlatih bertujuan untuk memberikan  servis terbaik dan maklumat kepada pelanggan.

Slogan ‘Life Made Fresher’ adalah satu slogan di mana bertujuan untuk memberi kepercayaan bahawa produk yang dipasarkan adalah sihat dan segar. Menurut Datuk Wira (Dr.) Haji Ameer Ali bin Mydin, beliau menyatakan bahawa Sam’s Groceria hanya menjual produk yang berkualiti tinggi dan segar untuk menjadikan kehidupan masyarakat  lebih sihat.

Sam’s Deli (anak syarikat Sam Groceria)

Anak syarikat Sam’s Groceria adalah Sam’s Deli dimana menawarkan makanan timur, barat dan tempatan seperti sushi, pasta, kek dan nasi lemak beberapa jenis minuman pada harga yang berpatutan. Sam’s Groceria juga mengambil langkah inovasi dalam mengambil kira reka bentuk dalaman, penyusunan dan jenis barangan yang dipasarkan. Dengan mengutamakan unsur-unsur yang menarik, pelanggan mudah tertarik dengan suasana yang terdapat pada dalam premis justeru itu menarik pelanggan untuk membeli barangan yang terdapat dalam Sam’s Groceria.

Dengan menggunakan beberapa jenis teknologi antaranya ‘Sam’s Self Scan’, pelanggan boleh mendapatkan maklumat mengenai harga barangan yang dipilih dan memudahkan untuk membuat pembayaran. Teknologi ‘Sam’s Self Scan’ bertujuan untuk memudahkan pelanggan untuk mengetahui harga barang dan membuat pembayaran. Pelanggan tidak perlu untuk beratur panjang untuk melakukan pembayaran kerana pelanggan hanya perlu memberikan ‘Sam’s Self Scan’ pada juruwang dan pelanggan hanya perlu membayar jumlah yang telah pelanggan scan dengan menggunakan ‘Sam’s Self Scan’.

Terlebih dahulu, pelanggan perlu menjadi ahli kelab Sam’s Family Card untuk mendapatkan kemudahan untuk membeli-belah ini. Dengan menjadi ahli kelab Sam’s, pelanggan juga dapat menikmati beberapa kelebihan antaranya tawaran yang menarik dan pengumpulan mata ganjaran dengan menebus ganjaran.

Manakala, dengan menggunakan sistem E-Pay oleh Sam’s, pelanggan juga dapat membayar bil utiliti dan menambah nilai prabayar. Selain itu, Sam’s juga menawarkan perkhidmatan pembayaran dengan menggunakan kad ‘Touch n’ Go’. Perkhidmatan-perkhidmatan ini bertujuan memudahkan pelanggan untuk membeli, membayar dan mengetahui promosi dan tawaran yang disediakan.

Cawangan Sam’s Groceria:

  • Gurney Paragon Mall Penang
  • NU Sentral KL
  • Encorp Strand Mall Petaling Jaya
  • Straits Quay Penang

Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan Sam’s :

Waktu operasi       : 10 pagi hingga 10 malam.

Person In-Charge : Nursyazana binti Saad

Tel                              : 03-8073 6000 / 7168</>
Faks                           : 03-8073 6397
Tel. Bimbit              : 012-639 9059

Laman web             :http//www.samsgroceria.com atau layari

Facebook                 :http//www.facebook.com/samsgroceria

Twitter                      : @samsgroceria.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *