Renaissance Hotels Kuala Lumpur

Renaissance Hotels Kuala Lumpur

Spread the love

Renaissance Hotels Kuala Lumpur

Renaissance Hotels Kuala Lumpur

 

Renaissance Hotel merupakan anak syarikat kepada Marriott International, Inc. Diasaskan oleh J. Willard dan Alice Marriott dan dipimpin oleh keluarga Marriott lebih dari 80 tahun. Ia merupakan sebuah syarikat hospitaliti terkemuka dengan lebih daripada 3,900 hartanah dan 18 jenama, rakan seperniagaan dan francais di seluruh dunia. Syarikat yang bertapak di Bethesda, Maryland dan Amerika Syarikat dinyatakan memperolehi pendapatan sebanyak hampir 13 bilion setiap tahun.

Hotel Renaissance membantu dalam inspirasi kepada pelancong yang hadir melalui pelbagai program yang dijalankan. Antara perkhidmatan dan program yang disediakan adalah seperti “navigator” iaitu perkhidmatan yang memberitahu tempat-tempat yang menarik seperti pusat beli-belah dan tempat beriadah. Selain dari itu, terdapat juga beberapa restoran berjenama dan “RLife Live” iaitu pentas di mana pengunjung boleh menikmati juadah sambil bertemankan karya seni muzik yang merdu dan menarik.

Pada tahun 2012, Hotel Renaissance pertama kali telah melancarkan sebuah kempen iaitu ‘Live Life to Discover’. Kempen ini bertujuan untuk memperkenalkan kepada umum tentang tempat yang sesuai untuk melakukan urusan perniagaan dan percutian.Untuk pelancong yang ingin bercuti dan berehat, Hotel Renaissance telah menyediakan kolam renang yang terdapat di bahagian luar bangunan dan pusat kecerdasan. Untuk mereka yang hadir untuk urusan perniagaan dan mesyuarat, pihak hotel telah menyediakan 7 buah bilik yang serba lengkap dengan peralatan mesyuarat. Untuk tujuan majlis, pihak hotel turut menyediakan 12 buah bilik khas berkeluasan 2,400 persegi dan boleh ditambah dengan pelbagai kelengkapan bertujuan untuk menjadikan majlis yang dijalankan berjalan dengan lancar.

Jenis- jenis restoran dan bar:

  • Café BLD (Dewan makan utama)
  • Restoran Wan(Makanan Cina)
  • The Chocolate Cake Company
  • Breads and Pastries

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi ditalian:

http://renaissance-hotels.marriott.com.

Siti Natrah Raidanie Roseda Abdul Halim (Public Relation Officer)
Office    : 07-381 333
Mobile : +6017-737 8017
Email    : natrah.rainanie@renaissancehotels.com

Fazi Sharif ( Marketing Communications Manager)
Office    : 07-381 333
Mobile : +6018-285 0379
Email    : fazi.sharif@renaissancehotels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge