iTekad, SME Bank peruntuk RM1.24 juta kepada usahawan mikro

iTekad, SME Bank peruntuk RM1.24 juta kepada usahawan mikro

Ewon (empat dari kiri) dan tetamu kehormat bersama peserta terbaik program pada Majlis Penyerahan Dana Fasilitasi SME Bank iTekad Penjana Komuniti 2023 di Kuala Lumpur pada Khamis. - Foto SINAR HARIAN/MOHD HALIM ABDUL WAHID

Ewon (empat dari kiri) dan tetamu kehormat bersama peserta terbaik program pada Majlis Penyerahan Dana Fasilitasi SME Bank iTekad Penjana Komuniti 2023 di Kuala Lumpur pada Khamis. – Foto SINAR HARIAN/MOHD HALIM ABDUL WAHID

KUALA LUMPUR – Sebanyak RM1.24 juta dana fasilitasi diperuntukkan SME Bank kepada 249 usahawan mikro melalui Program SME Bank iTekad Penjana Komuniti.

Presiden Kumpulan yang juga Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Dr Aria Putera Ismail berkata, peserta yang kekal dalam kumpulan sasaran dan memenuhi petunjuk prestasi utama (KPI) akan diberikan dana berjumlah RM5,000 tersebut untuk setiap seorang.

“Komitmen kami untuk menggalakkan pertumbuhan ekonomi inklusif. Program iTekad ini direka khusus untuk memperkasakan usahawan mikro berpendapatan rendah serta membimbing mereka ke arah mencapai daya tahan kewangan.

“Selain memberi tumpuan kepada aspek pembangunan kapasiti dan memberi panduan tentang cara mencapai kemampanan ekonomi melalui bimbingan perniagaan, pemantauan berterusan dan juga dana fasilitasi,” katanya ketika berucap pada Majlis Penyerahan Dana Fasilitasi Program SME Bank iTekad Penjana Komuniti di sini pada Khamis.

Sumber