HONOR X9b 5G hadir dengan storan 512GB pada harga RM1,699

Berikutan kejayaan HONOR X9b 5G antara telefon pintar terlaris di Malaysia tahun lalu, HONOR kini melancarkan versi baharu dengan storan besar 512GB bagi memenuhi permintaan pengguna. Sebelum ini, HONOR X9b 5G dilancarkan dengan storan 256GB. Selain dikenali dengan storan besar, peranti ini juga mencuri tumpuan ramai kerana paparan yang ultra kukuh serta jangka hayat bateri yang mampu bertahan sehingga tiga hari.

Sebagai tambahan kepada storan 512GB, HONOR X9b 5G turut menawarkan RAM 20GB (fizikal 12GB dan RAM virtual 8GB). Teknologi UFS 3.1 yang lebih canggih dari generasi sebelumnya memastikan peranti ini berfungsi pada prestasi tinggi, seterusnya mengurangkan masalah lengah ketika memuat turun fail. Pengguna juga dapat menikmati sepenuhnya sambungan kependaman rendah 5G.

Peranti yang dinaik taraf ini boleh dibeli di laman web rasmi HONOR dan di kedai HONOR seluruh negara pada harga RM1,699. Peranti ini ditawarkan dalam warna jingga Sunrise Orange dan hitam Midnight Black. Pembeli akan menerima hadiah percuma bernilai RM759, termasuk HONOR Choice Earbuds X5 dan Penggantian Retak Depan dan Belakang 365 hari

Selain itu, varian 20GB RAM dengan storan 256GB kekal tersedia untuk pembelian pada harga diskaun RM1,399 di laman web HONOR untuk waktu terhad. Pembeli akan menerima hadiah percuma bernilai RM858 yang terdiri daripada HONOR Choice Earbuds X5, Penggantian Retak Depan dan Belakang 365 hari, dan sarung telefon. Ia tersedia dalam tiga warna Sunrise Orange, Titanium Silver dan Midnight Black.

Bateri 5800mAh dengan Jangka Hayat 3 Hari Menerima Label ‘Gold’ DXOMARK

HONOR X9b 5G terkenal dengan ketahanan 360 darjah dan adalah peranti pertama di dunia untuk menerima pensijilan Overall Drop Resistance bertaraf Lima Bintang daripada SGS. Baru-baru ini, peranti tersebut diiktiraf DXOMARK bagi kategori Bateri dengan mengumpul 156 mata dan berada di tempat kedua selepas HONOR Magic6 Pro. Kapasiti bateri 5800mAh peranti ini turut menerima label ‘Gold’ dan adalah yang terbesar dalam julatnya.

Kapasiti besar tersebut membolehkan bateri HONOR X9b 5G mampu bertahan sehingga 3 hari dengan penggunaan biasa. Dengan hanya sekali pengecasan, pengguna boleh menonton sehingga 19 jam main balik video tanpa henti, 12 jam permainan mudah alih atau 22 jam melayari media sosial. Mengenai ketahanan bateri, HONOR X9b 5G mampu mengekalkan 80% kapasiti walaupun melalui 1,000 kitaran pengecasan dan selepas tiga tahun digunakan.

Kamera Ultra Jelas 108MP

Hadir dengan Kamera Ultra Jelas 108MP, HONOR X9b 5G mampu memberi hasil gambar yang sangat jelas. Sensor seluas 1/1.67 inci dan apertur f/1.75 membolehkan kamera menangkap lebih banyak cahaya untuk menghasilkan imej lebih terang dan jelas. Dengan teknologi Millisecond Capture pada peranti ini, pengguna dapat menangkap gambar menarik dengan lancar.

Paparan Resolusi Tinggi 1.5K Menakjubkan

Peranti ini mengetengahkan Paparan Resolusi Retina 1.5K 6.78 inci dengan 1.07 Bilion Warna, kadar segar semula 120Hz dan kecerahan setinggi 1200nits. Ciri tersebut menjadikan HONOR X9b 5G antara telefon pintar kelas pertengahan dengan paparan terbaik. Penglihatan lebih selesa dengan ciri perlindungan mata Pemalapan PWM 1920Hz, Paparan Malam Sirkadia, Pemalapan Dinamik serta mempunyai Pensijilan Cahaya Biru Rendah TÜV Rheinland untuk hiburan tanpa gangguan.

Prestasi Tiada Tandingan

HONOR X9b 5G dimuatkan dengan cipset Qualcomm® Snapdragon® 6 Gen 1 bersama Qualcomm® Kryo™ CPU dan Adreno™ GPU. Cipset tersebut meningkatkan kepantasan HONOR X9b sebanyak 40% untuk prestasi GPU yang lebih laju dan 35% peningkatan kecekapan CPU untuk pengalaman pengguna yang lancar dan responsive.

HONOR X9b 5G versi 20GB+512GB boleh didapati di Kedai HONOR, pengedar sah, termasuk syarikat penyedia telekomunikasi Yes dan Umobile menerusi pelan menarik, makanala Maxis akan bermula pada 15 April ini.

Untuk maklumat lanjut tentang HONOR X9b 5G, layari https://www.hihonor.com/my/