Hannah Delisha Kembali dengan Lagu Motivasi ‘Akan Tiba’

Kali terakhir penyanyi dan pelakon Hannah Delisha muncul dengan single adalah pada tahun 2021 dengan lagu “Terlalu Mudah”. Setelah tiga tahun, Hannah yang kini berusia 26 tahun, kembali sebagai penyanyi di bawah naungan label Faithful Music. Sebagai buah tangan terbarunya, Hannah mempersembahkan lagu “Akan Tiba” yang sepenuhnya dicipta oleh Faizal Tahir, Ja’a, Romeo, dan Eugene Lai.

Hannah menjelaskan bahawa “Akan Tiba” adalah sebuah lagu motivasi yang membawa mesej harapan dan daya tahan yang kuat. Selepas mengalami keguguran baru-baru ini, Hannah menyalurkan emosinya ke dalam lirik lagu ini, menggalakkan pendengar untuk terus maju, meninggalkan kesedihan lalu, dan yakin bahawa hari yang lebih cerah akan datang.

“Lagu ‘Akan Tiba’ bukan hanya sebuah lagu biasa, melainkan lebih dari itu. Lagu ini menyampaikan pesan-pesan inspiratif mengenai harapan dan kekuatan untuk menghadapi cabaran dengan penuh semangat. Dengan ritma yang membangkitkan semangat dan lirik yang penuh dengan pesan positif, lagu ini mampu membangun keyakinan dalam diri pendengarnya,” katanya.

“Melalui melodi yang penuh semangat, ‘Akan Tiba’ dapat merangsang perasaan positif dan memperkuat tekad untuk tidak menyerah di tengah cubaan hidup. Pesan motivasi dalam lagu ini sangat relevan dengan situasi harian ramai orang yang mungkin sedang berjuang melewati masa sukar,” tambahnya.

“Dengan mendengarkan melodi yang menggerakkan jiwa dan lirik yang menghidupkan semangat, pendengar dapat merasakan kehangatan harapan yang mampu menyinari kegelapan. Lagu ini adalah sumber inspirasi yang mampu mempertajam fokus dan membangkitkan semangat juang untuk tetap melangkah maju dalam meraih impian,” jelas Hannah lagi.

Menurut Hannah, lagu “Akan Tiba” juga didedikasikan khas kepada peminat-peminatnya yang setia sejak awal kariernya.

“Akan Tiba bukan sekadar lagu, melainkan mewakili dari semangat pantang menyerah dan keyakinan atas datangnya waktu yang lebih baik dalam hidup setiap individu.

“Diharapkan lagu terbaharu ini mampu diterima baik peminat serta membawa sentuhan yang segar dan berbeza dalam landskap muzik Malaysia,” katanya.

Elemen kreatif yang digabungkan dalam lagu Akan Tiba, pastinya membuktikan bahawa Hannah adalah seorang artis serba boleh yang mampu mencipta impak dalam industri muzik tempatan. 

Lagu Akan Tiba ini bakal dilancarkan secara rasmi pada 12 Julai ini menerusi sesi siaran langsung yang bakal dikendalikan oleh Hannah di akaun TikTok miliknya bermula jam 8 malam.

Sesi siaran langsung ini dibuat selepas kali terakhirnya pada 2023 yang sebelumnya bersiaran tiga ke empat kali seminggu.

Serentak dengan itu, lagu Akan Tiba juga boleh distrim di semua platform muzik digital dan video muzik boleh ditonton di saluran YouTube Faithful Music.