RASA SENSASI PIZZA BAHARU DI DOMINO’S PIZZA!

asds

“EGG-CITING Bersama “EGGSTRA SHIOK” Royale, Salted Egg Pizza yang Baru!

Domino’s Pizza bermula dengan hanya satu kedai yang dipanggil “DomiNick’s” yang dibeli oleh saudara-saudara Tom dan James Monaghan seharga $ 500 pada tahun 1960.  Pada tahun 1983 terdapat 1,000 kedai Domino dan pada tahun yang sama Domino membuka kedai antarabangsa pertamanya di Winnipeg, Kanada, diikuti dengan kedai pertamanya di Queensland, Australia pada tahun yang sama.

Menjelang tahun 1989 Domino mempunyai 5,000 kedai yang beroperasi, menjadikannya syarikat pizza yang paling pesat berkembang di dunia, dengan kedai-kedai di UK, Jepun, dan Amerika Selatan.  Menyediakan lebih daripada 1 juta pizza sehari di seluruh dunia, Domino’s Pizza adalah syarikat penyampaian pizza terkemuka dan paling cepat di dunia.  Pada suku ke-2 tahun 2017, Domino’s Pizza Malaysia adalah pasaran Domino terbesar di Asia Tenggara dan kelima terbesar di Asia Pasifik.

Domino’s Pizza Malaysia telah berkembang dengan pesat sejak ia mula beroperasi pada tahun 1997. Dari kedai tunggal di Subang Jaya (USJ) dengan jumlah kakitangan 15 orang, rantaian pizza hari ini mempunyai lebih 215 buah kedai.  Domino’s Pizza Malaysia telah mengalami pertumbuhan yang kukuh, terutamanya dalam beberapa tahun kebelakangan ini dengan pembukaan kedai ke-50 pada Januari 2011, kedai ke-100 pada Disember 2012, kedai ke-150 pada Mac 2016 dan kini kedai ke-200 pada April 2017.

Seiring dengan tujuan Domino ditubuhkan iaitu “Bertekad untuk Memperkayakan Kehidupan Pelanggan, Pekerja, Rakan Kongsi, Pemegang Saham dan Komuniti,” Domino’s Pizza Malaysia telah memenangi Gangsa dalam kategori “Restoran & Makanan Segera” yang berprestij Putra Brand Awards 2014, perak pada tahun 2015, gangsa pada tahun 2016 dan Perak pada tahun 2017.

Baru-baru ini pada 8 Februari 2019 di Shah Alam, Domino’s Pizza Malaysia telah melancarkan menu terbaru iaitu Royale Salted Egg piza.  Tawaran terhad ini mempromosikan kerak Royale merah yang dipadankan dengan sos telur masin bersama taburan telur masin untuk menambahkan lagi rasa “Eggstra kick” yang enak untuk dinikmati bersama keluarga dan rakan-rakan.

Sempena pelancaran menu terbaru Domino’s Royale Salted Egg, perbincangan menarik bertemakan “The Rise of Salted Egg” telah diadakan.  Mori Said dan Adikfoods telah dijemput untuk memeriahkan lagi perbincangan bersama dengan Linda Hassan, Naib Kanan Presiden, Pemasaran Domino’s Pizza Malaysia & Singapura.  Semasa sesi perbincangan tersebut, para panel berkongsi pendapat dan pandangan mereka terhadap tren telur masin serta membincangkan pelbagai topik seperti hidangan telur masin yang paling unik dan luar biasa yang dinikmati oleh rakyat Malaysia. Perbincangan tersebut telah membuktikan bahawa telur masin adalah sebuah hidangan yang versatil dimana ia sesuai untuk dipadankan bersama hidangan tempatan mahupun barat dan perisa yang sesuai untuk hidangan makanan utama mahupun pencuci mulut.

Berpegang teguh dengan janjinya “It’s All About You”, Domino’s sentiasa memastikan kehendak para pelanggan dipenuhi dan ini terbukti dengan penghasilan Salted Egg piza.  Demi memenuhi citarasa para pelanggan, terdapat tiga jenis pizza yang boleh dipilih iaitu Royale Chicken Pizza, Royale Tuna Pizza dan Royale Delight Pizza.  Royale Pizza ini dihasilkan khusus untuk mengimbangkan rasa lazat dan berkrim yang melengkapkan rasa dalam setiap gigitan.  Tambahan lagi, Domino’s memperkenalkan juga Royale Chicken Wings yang disaluti telur masin dan daun kari yang aromatik.  Domino’s juga memperkenalkan Royale Cheesy Stix baharu, dengan sentuhan emas bagi melengkapkan menu ini.

Untuk nilai yang lebih berbaloi, para pelanggan boleh memilih Royal Combos yang terdiri daripada Royale Buddy Combo hanya pada RM39.90 dan Royale Super Combo hanya pada RM59.90.  Di samping itu, para pelanggan boleh menambah Royale Chicken Wings pada RM12.75 atau RM13.70 sebagai ala carte.  Selain itu, pelanggan juga boleh memilih untuk menambah Royale Cheesy Stix pada harga RM8.30 atau RM9.25 sebagai ala carte.

Pelbagai menu edisi terhad terbaharu seperti Eggstra Shiok Royale Salted Egg pizza, Royale Chicken Wings dan Royale Cheesy Stix boleh didapati di Domino’s Pizza di Semenanjung Malaysia bermula daripada 11 Februaru 2019.  Anda boleh mengunjungi cawangan Domino’s, membuat pesanan dalam talian di http://www.dominos.com.my/ atau menghubungi 1300-888-333.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *