MyTOWNKL rai Tahun Arnab, anjur pelbagai aktiviti menarik

MyTOWNKL rai Tahun Arnab, anjur pelbagai aktiviti menarik

MYTOWN Shopping Center (MyTOWNKL) menyediakan pelbagai aktiviti menarik bertemakan Meraikan Tuah dan ‘Tugetherness’ sempena sambutan Tahun Baharu Cina, Tahun Arnab pada tahun ini.

Pengurus Besarnya, Mohd Azhan Che Mat berkata, Tu yang bermaksud arnab dalam bahasa Cina, Tugetherness dipilih sebagai tema untuk memupuk semangat persaudaraan dalam kalangan ahli keluarga dan ia masa yang tepat mengukuhkan ikatan silaturahim.

Menurutnya, sambil membeli-belah, pengunjung boleh berjalan-jalan menyusuri lorong kenangan di Central Town dan terpukau dengan kemegahan tanglung sepanjang 20 kaki yang dihiasi bunga peony mekar dan sakura yang mempesonakan.

“Selami hiasan perayaan yang menawan daripada 12 haiwan zodiak Cina yang dipamerkan di Town Park yang mana setiap haiwan dikaitkan dengan ciri personaliti dan menjadikannya menyeronokkan untuk mencari tanda mengikut tahun kelahiran anda,” katanya dalam satu kenyataan.

Mohd Azhan berkata, turut diadakan ialah Pameran Tahun Baharu Imlek di MyTOWNKL yang dikenali sebagai Pasar Bunga dalam budaya Cina dengan pelbagai barangan menarik.

“Pelbagai pilihan hamper mewah dan berbaloi seperti Famous Amos, Hai-O, Jin Ye Ye, atau Fu Da Ren untuk mereka yang ingin memberi hadiah, beg tangan fesyen wanita oleh Christy Ng, kepada kanak-kanak yang selesa dipakai oleh Good Kanak-kanak, aksesori K-Pop yang bergaya oleh Lady K dan pelbagai makanan ringan oleh Awesome Snacks,” kata Mohd Azhan.

Beliau berkata, aktiviti itu diadakan bermula 29 Disember sehingga 29 Januari 2022.

Beliau berkata, selaras dengan inisiatif mampan yang menggabungkan amalan mesra alam, MyTOWNKL memberi ganjaran kepada pembeli dengan Monogram Fillmore Christy Ng, beg kanvas dalam dua warna bergaya iaitu merah jambu dan kuning air.

“Beg jinjing mesra alam ini dilapik dengan salutan kalis air dan diperkukuh dengan lapisan kanvas di tepi untuk memastikan barang-barang selamat,” katanya.

Terdapat beberapa cawangan baharu sempena tahun 2023 seperti Serai, TGI Fridays, Perfect Ice, U Mobile, Curiookids, Ayam Penyet Best Station, 90’s Snacky, Aranorissa, DMR, Atlaz Coffee dan Has#tag Sweets.

Melangkah ke hadapan, jenama seperti Artisan Carpet, Mukbang Tteokbokki Buffet, WEKOME, Buttonscarves, Fana Couture dan El Zahraa dijangka berada di pusat membeli-belah itu.

Sumber