Malaysia, Monaco akan perkukuh pertumbuhan ekonomi mampan

Malaysia, Monaco akan perkukuh pertumbuhan ekonomi mampan

Putera Monaco Putera Albert II (tengah) dan Tengku Zafrul (kanan) ketika hadir pada Forum Ekonomi Monaco 2023 di sebuah hotel pada Isnin. Turut berangkat, Pemangku Raja Pahang Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah (dua dari kiri) dan Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah (dua dari kanan). - Foto: Bernama

Putera Monaco Putera Albert II (tengah) dan Tengku Zafrul (kanan) ketika hadir pada Forum Ekonomi Monaco 2023 di sebuah hotel pada Isnin. Turut berangkat, Pemangku Raja Pahang Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah (dua dari kiri) dan Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah (dua dari kanan). – Foto: Bernama

MALAYSIA komited untuk bekerjasama dengan Monaco bagi menjalin perkongsian lebih kukuh ke arah pertumbuhan ekonomi yang mampan.

Menteri Pelaburan, Perdagangan dan Industri, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz berkata, berikutan itu, adalah penting bagi Malaysia dan Monaco untuk meneruskan libat urus bersama di semua peringkat, khususnya dalam mengembangkan prospek perniagaan.

“Pada masa sama, kedua-dua negara juga perlu mengurangkan dinamik geopolitik global dan memanfaatkan hubungan dua hala yang baik serta dipupuk di bawah kepimpinan dinamik kedua-dua negara,” katanya ketika berucap pada Forum Ekonomi Monaco 2023 pada Isnin.

Tengku Zafrul turut menegaskan pendirian Malaysia sebagai sebuah negara yang pro atau mesra perniagaan, pelabur dan perdagangan.

Sumber