Sedondon bapa, anak pagi raya

Sedondon bapa, anak pagi raya

  • May 30, 2019
  • 0 comments

ByRAA Exclusive menawarkan koleksi baju Melayu potongan moden slim fit dalam sembilan rona menawan

KESUKARAN mencari persalinan baju Melayu selesa dan kemas untuk dua anak lelakinya, Khalish Rayhan, 9, dan Khaleel Raif, 4, telah mendorong Roshidi Abdul Akib mengeluarkan set pakaian tersebut di bawah jenama ByRAA Exclusive (ByRAA).

Menurut Roshidi yang merupakan pengasas jenama berkenaan, inisiatif itu diambil selepas mendapati sebahagian besar koleksi baju Melayu si cilik yang ditawarkan di pasaran tidak menepati cita rasanya.

“Jika diperhatikan baju Melayu kanak-kanak potongan moden dan menggunakan fabrik berkualiti amatlah terhad. Walhal, mereka (kanak-kanak) juga berhak menyarungkan pakaian bermutu dan selesa khususnya pada hari raya.

“Bertitik tolak daripada situasi itu, saya mengambil keputusan melancarkan jenama ByRAA yang menampilkan koleksi baju Melayu kanak-kanak dan dewasa kerana menyedari trend golongan bapa gemar bergaya sedondon dengan anak-anak,” katanya kepada Oh! Lelaki baru-baru ini.

Bicara Roshidi, himpunan baju Melayu ByRAA didatangkan dalam sembilan nuansa pilihan seperti biru lembut, biru gelap, ungu muda, hijau zamrud, hijau mint, hijau buah zaitun, biru diraja, hitam dan merah hati.

Berasaskan kain kapas Itali yang diimport dari luar negara, material itu disifatkan bersesuaian dengan cuaca panas dan lembap di Malaysia.

Sementara itu, teksturnya yang lembut memberikan impak mewah kepada setiap helaian baju Melayu ByRAA agar golongan Adam tampak bergaya pada pagi lebaran.

Potongan slim fit“Menariknya, baju Melayu jenama ByRAA hanya menampilkan garisan leher cekak musang dan potongan moden slim fit susulan permintaan tinggi dalam kalangan jejaka moden yang mementingkan aspek penampilan meskipun pada musim perayaan.

“Pada masa sama, rekaan (slim fit) itu membantu mencipta siluet langsing dan terletak kemas pada badan pemakai,” jelasnya.

Mengulas lanjut keistimewaan baju Melayu ByRAA, selain segak dipadankan bersama kain samping dan songkok, ia juga boleh digayakan sebagai kurta kerana ukurannya yang sedikit labuh dan mempunyai poket pada bahagian dada.

SELAIN baju Melayu, koleksi ByRAA juga boleh digayakan sebagai kurta kerana
ukurannya yang sedikit labuh dan mempunyai poket pada bahagian dada.

SELAIN baju Melayu, koleksi ByRAA juga boleh digayakan sebagai kurta kerana
ukurannya yang sedikit labuh dan mempunyai poket pada bahagian dada.

ByRAA Exclusive

Harga: RM219 (dewasa), RM129 (kanak-kanak)

Saiz: XS hingga XXL (dewasa), enam hingga 12 tahun(kanak-kanak)

Telefon: 010-654 7907 (WhatsApp)

Instagram: @byraaexclusive

Lokasi -Butik vendor Hashtagvendors, Bangi Sentral

-Butik Mishaboutiqueofficial, Taman Tun Dr Ismail

-Butik vendor Gondola31, Meru Ipoh, PerakSumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge