Ninja Van, Grab wujud rangkaian logistik

Ninja Van, Grab wujud rangkaian logistik

  • May 2, 2019
  • 0 comments

SYARIKAT e-hailing yang berpangkalan di Singapura, Grab bekerjasama dengan Ninja Van bagi mengintegrasikan perkhidmatan logistik Ninja Van ke aplikasi mudah alih melalui GrabExpress.

Dengan menyatukan dua penyedia penyelesaian logistik terkemuka di Asia Tenggara menerusi aplikasi Grab, kerjasama itu akan dapat memenuhi keperluan perniagaan kecil dan sederhana, penjual perdagangan sosial serta pengguna.

Dalam satu kenyataan semalam, Grab berkata, perkhidmatan logistik Ninja Van akan tersedia di aplikasi Grab melalui GrabExpress pada suku kedua tahun ini.

“Perkhidmatan yang akan dilancarkan secara berperingkat di seluruh rantau ini akan diperluaskan dengan memasukkan lebih banyak pilihan seperti penghantaran berjadual di seluruh negara serta penghantaran antara bandar,” katanya.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Ninja Van, Lai Chang Wen berkata, pihaknya teruja dengan perkongsian itu dan berharap ia akan mengubah perniagaan yang lebih kecil dan komuniti jualan sosial di Asia Tenggara.

“Malah, ia membolehkan pengguna menghantar bungkusan dari masa ke masa dengan menggunakan pangkalan pengguna yang luas kami dapat menawarkan pengguna cara yang paling mudah untuk mengakses perkhidmatan logistik lengkap kami dan menyediakan perkhidmatan penyampaian percuma yang boleh dipercayai,” katanya.

Sementara itu, Ketua GrabExpress, Adelene Foo berkata, oleh kerana e-dagang dan perdagangan sosial semakin berkembang di Asia Tenggara, Grab komited untuk membolehkan jutaan usahawan mikro e-dagang menilai perniagaan mereka di rantau ini melalui GrabExpress.

“Jalinan kerjasama dengan Ninja Van ini membolehkan kami menawarkan pelbagai pilihan penghantaran di Asia Tenggara daripada aplikasi Grab dan memudahkan para penjual, pembeli dan pedagang untuk menghantar dan menerima bungkusan,” katanya.Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge