HR-V RS tampil versi ruang kabin serba hitam

HONDA Malaysia memperkenalkan versi ruang dalaman kabin hitam untuk varian SUV popularnya, HR-V RS yang kini tampil lebih sporty. Model kabin serba hitam itu diperkenalkan selepas mendapat maklum balas pelanggan yang mahukan sentuhan lebih elehan bagi menggantikan warna kabin Ivory (putih kekuningan) sebelumnya.

Perubahan kemasan hitam dapat dilihat pada konsol tengah dan panel depan termasuk kerusi depan dan belakang serta pelapik panel pintu.

Lebih 12,200 tempahan diterima dengan 7,000 unit telah diserahkan kepada pelanggan sejak dilancarkan secara rasmi pada Januari lalu.

Angka itu mewakili hampir 60 peratus sasaran jualan tahunan Honda Malaysia dalam tempoh empat bulan sahaja.

HR-V RS dikuasakan enjin 1.8L SOHC i-VTEC dengan transmisi variabel berterusan (CVT) Earth Dreams Technology untuk keseimbangan prestasi dan lebih penjimatan bahan api selain dilengkapkan ciri baharu iaitu sistem stereng Nisbah Gear Variabel untuk pemanduan lebih bergaya.

Penampilan versi RS diserlahkan lagi menerusi rim aloi dual tona 18-inci dengan gril depan manakala bampar depan dan belakang diberikan semburan cat hitam. Aspek keselamatan yang komprehensif pula masih kekal dengan enam beg udara, Emergency Stop Signal (ESS), Vehicle Stability Assist (VSA), Hill Start Assist (HSA) ISOFIX dan banyak lagi.Sumber

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *