Pasaran hartanah Malaysia dijangka stabil tahun ini – PropertyGuru

Pasaran hartanah Malaysia dijangka stabil tahun ini – PropertyGuru

Pasara hartanah Malaysia diunjur stabil pada 2024, walaupun dalam senario ketidaktentuan ekonomi dengan kawasan dan subpasaran dijangka mencatat pertumbuhan lebih memberangsangkan. - Gambar hiasan

Pasara hartanah Malaysia diunjur stabil pada 2024, walaupun dalam senario ketidaktentuan ekonomi dengan kawasan dan subpasaran dijangka mencatat pertumbuhan lebih memberangsangkan. – Gambar hiasan

PASARAN hartanah Malaysia diunjur stabil pada 2024, walaupun dalam senario ketidaktentuan ekonomi dengan kawasan dan subpasaran dijangka mencatat pertumbuhan lebih memberangsangkan.

Pengurus Negara PropertyGuru, Sheldon Fernandez berkata, terdapat kemungkinan peralihan minat sementara pembeli terhadap pasaran sewa berikutan ketidakmampuan pemilikan rumah yang berterusan.

“Peluang sebenarnya ada bagi pemilik dan pembeli kediaman di kawasan pilihan tertentu atau yang kurang mendapat permintaan.

“Keadaan itu ditambah lagi dengan inflasi yang mereda dan inisiatif bersasar kerajaan, memberi sokongan untuk pembeli rumah dan membantu menjadikan pasaran lebih seimbang.

Sumber