Salebration Explorace 2014

Salebration Explorace 2014

Spread the love

Salebration Explorace 2014

IMG_8000

Salebration Explorace 2014 telah diadakan pada 15 Mac 2014 yang lalu  bertempat di Sunway Pyramid sempena pelancaran 1Malaysia Grand Prix Sale. Aktiviti ini telah dianjurkan oleh pihak Tourism Malaysia. Pihak media dan blogger dijemput  khas untuk menyertai aktiviti explorace tersebut.

Sesi pendaftaran bermula pada jam 8.00 pagi hingga 8.30 pagi bertempat di Bubba Gump Shrimp Co. Restaurant. Selepas pendaftaran, semua peserta diberi makanan untuk sarapan pagi. Manakala, makanan dan minuman sepanjang aktiviti ini disediakan oleh Bubba Gump sendiri. Pertandingan Explorace ini bermula pada jam 10.00 pagi dan setiap kumpulan dianggotai oleh 5 orang peserta.

Salebration Explorace 2014 ini sangat menarik dan unik kerana peserta tidak perlu berlari keluar dari mall Sunway Pyramid. Peserta perlu menyelesaikan soalan dan teka teki yang agak mencabar dan menguji akal sahaja. Manakala, soalan yang diberikan adalah berkaitan nama-nama kedai di dalam Sunway Pyramid. Oleh itu, dengan menyertai aktiviti ini, semua peserta dapatlah merasai aktiviti larian yang berkonsepkan Explorace Malaysia; lari dalam mall Sunway Pyramid.

Adat permainan, setiap permainan pasti ada pemenangnya. Hadiah diberikan kepada pemenang tempat pertama hingga ke ketiga. Walaupun kami tidak menang, tetapi ia memberikan pengalaman yang sangat menarik dan dapat meluangkan masa bersama rakan-rakan media dan blogger yang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge