Sos Cili Ibu Oleh Dato’ Khadijah Ibrahim Rasa Asli, Jiwa Sejati

Sos Cili Ibu, hasil resipi tradisi dan air tangan penyanyi legenda tanah air, Dato’ Khadijah Ibrahim, kini diperkenalkan secara rasmi dalam sebuah majlis pelancaran eksklusif yang berlangsung di Bukit Gasing, Petaling Jaya.

Lebih daripada sekadar sos biasa, Sos Cili Ibu tampil sebagai produk premium yang menonjolkan keseimbangan rasa pedas, manis dan masam. Ia sangat sesuai dijadikan pencicah untuk pelbagai hidangan seperti keropok, cucur, burger dan piza, malah boleh digunakan dalam masakan seperti ayam masak merah, mee goreng dan lauk sweet sour sebagai penambah rasa yang menyelerakan.

Dihasilkan daripada bahan segar dan berkualiti seperti cili merah pilihan, bawang putih, cuka asli dan sedikit gula, Sos Cili Ibu dijamin selamat dan lazat untuk seisi keluarga.

Menurut Dato’ Khadijah, “Resipi ini saya sediakan khas buat semua peminat yang telah menyokong perjalanan seni saya selama lebih 48 tahun. Saya berbesar hati dapat berkongsi warisan rasa ini dengan seluruh rakyat Malaysia. Namun lebih penting, setiap botol Sos Cili Ibu yang terjual akan menyumbang kepada insan seni yang memerlukan.”

Dalam semangat keprihatinan, sebahagian keuntungan daripada penjualan Sos Cili Ibu akan disalurkan kepada Persatuan Karyawan Malaysia, sebuah NGO yang membantu para penggiat seni tempatan yang berdepan cabaran hidup, masalah kesihatan dan kekurangan sumber pendapatan.

Majlis pelancaran ini turut dihadiri oleh rakan-rakan artis seperti Noor Shila Amin, Rozita Rohaizad serta wakil media tempatan dan penggiat industri seni yang menyokong penuh inisiatif Dato’ Khadijah bukan sekadar produk berkualiti, tetapi juga lambang kasih sayang dan nilai kemanusiaan yang dibotolkan.

Kini, Sos Cili Ibu bukan sahaja boleh didapati di pasaraya St Rosyam Mart, tetapi juga tersedia secara dalam talian melalui TikTok Shop dan Shopee. Pembelian secara pukal untuk kegunaan korporat atau cenderamata turut dialu-alukan.