Insomniacks Merentasi Sempadan dengan Lagu Baharu ‘Belum Mulai’ Bersama Nabila Taqiyyah

Kumpulan Insomniacks terus mengekalkan kegemilangan mereka dalam dunia muzik tempatan dengan persembahan terbaru yang menarik perhatian ramai. Kali ini, mereka berkolaborasi bersama bintang Indonesia yang semakin popular, Nabila Taqiyyah, melalui lagu berjudul ‘Belum Mulai’.

Lagu yang ditulis dan dikompos oleh Clara Riva dan S/EEK ini mempersembahkan nuansa muzik kugiran era 2000-an yang mendayu-dayu. ‘Belum Mulai’ menceritakan kisah seorang yang terpaksa melepaskan cinta yang belum sempat dimulakan. Keunikan lagu ini telah menarik lebih daripada 850,000 tontonan di Instagram sejak persembahan awal pada 12 Jun lalu, diikuti dengan reaksi positif lebih daripada 1,700 komen.

Sebelum pelancaran rasmi pada 28 Jun jam 12 tengah malam, video muzik ‘Belum Mulai’ akan dipamerkan di saluran YouTube Insomniacks pada jam 10 malam pada tarikh yang sama. Proses rakaman lagu telah dilakukan di Jakarta pada bulan Mac, manakala penggambaran video muzik dilaksanakan pada bulan Mei.

Jangan lepaskan peluang untuk mendengar audio pra-dengar ‘Belum Mulai’ yang pasti menggerakkan hati anda. Karya kolaborasi ini menandakan langkah penting Insomniacks dalam memperluaskan pengaruh mereka di peringkat antarabangsa, sementara memberi platform kepada Nabila Taqiyyah untuk bersinar di pasaran muzik Malaysia. Sambung panteng untuk lebih lagi berita terkini!