Gandingan Emas: Kaka Azraff dan Daniesh Suffian Memikat dengan Lagu Terbaru ‘Karya’

Gandingan Emas: Kaka Azraff dan Daniesh Suffian Memikat dengan Lagu Terbaru ‘Karya’

Dunia muzik tanah air sekali lagi dikejutkan dengan kehadiran sebuah karya unik yang menggabungkan keindahan suara dua penyanyi hebat, Kaka Azraff dan Daniesh Suffian. Lagu terbaru berjudul ‘Karya’, yang turut menjadi pilihan lagu dalam jejak bunyi Tonton Original Series: Kuih Muah, telah menggamit perhatian ramai dan meraih sambutan yang menghangatkan hati para peminat.

Diciptakan sepenuhnya oleh Omar K dan Dari, ‘Karya’ membawa pendengar dalam perjalanan emosi yang memikat. Dengan lirik yang mendalam, lagu bergenre pop ini menggambarkan perasaan seseorang yang telah menemui cinta sejatinya untuk menyatakan perasaan tersebut kepada dunia.

Kerjasama antara Kaka Azraff dan Alternate Records kali ini merupakan satu langkah berani dalam mengeksplorasi genre yang lebih romantis bagi Kaka. “Saya amat teruja dengan lagu ini karena ia membawakan suasana yang berbeza dari karya-karya saya sebelumnya. Ini adalah pengalaman pertama saya dalam membawakan lagu yang begitu romantis, dan bekerja sama dengan Daniesh memberikan dimensi baru pada kolaborasi ini,” ungkap Kaka dengan penuh semangat.

Sementara itu, bagi Daniesh Suffian, kerjasama ini merupakan satu peluang yang ditunggu-tunggu untuk mengembangkan bakatnya dalam industri muzik. “Bekerjasama dengan Kaka Azraff memberi saya pengalaman yang luar biasa. Suara uniknya memberikan sentuhan yang berbeda pada lagu ini dan saya yakin penggemar akan menerimanya dengan baik,” ujar Daniesh dengan penuh keyakinan.

Dengan pengalaman Daniesh dalam menyertai beberapa program realiti nyanyian dan Kaka yang telah menempa nama dalam dunia muzik, ‘Karya’ menjanjikan satu persembahan vokal yang mengasyikkan dan penuh dengan emosi.

Jangan lepaskan peluang untuk mendengarkan gandingan hebat dua penyanyi ini dalam lagu terbaru mereka, ‘Karya’. Lagu ini sudah boleh dimuat turun di iTunes atau diputar melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Spotify, Apple Music, Youtube Music, Tidal, dan Deezer.

Untuk maklumat lanjut mengenai Alternate Records & Talents serta perkembangan terkini dalam industri muzik tempatan, ikuti akaun rasmi media sosial Alternate Records & Talents di Facebook, @alternate.my_ di Instagram, dan @alternate.rt_ di TikTok.

Dengan melodinya yang memikat dan lirik yang menyentuh, ‘Karya’ tidak hanya sekadar lagu, tetapi merupakan suatu karya seni yang patut dinikmati oleh semua peminat muzik tanah air.

Turut disertakan lirik lagu Karya:

Verse 1
Tersusun kata di hati ku
Serangkap karya coretan tulus
 

Terungkap kata dalam lagu
Irama dan melodi untuk mu

Pre-Chorus
Bukan hanya metafora  
rasa ku pada mu

Perasaan seumpama
telah dibelenggu

Chorus
Aku tak mampu
Sembunyikan lagi cinta ini 

Biarlah dunia tahu

Aku tak mahu
Teruskan hidup berlari lagi
Tanpa diri kamu

Verse 2
Petikan gitar menemani
Di saat kau tiada di sini

Rentak nadiku panduan mu
Untuk kau kembali kepada ku

Repeat Pre & Chorus

Bridge
Kisah kita
Tak sempurna
Tanpa cinta
Yang selamanya ada,
Melengkapi, karya ini

 

Mengenai Alternate Records & Talents

Alternate Records & Talents merupakan sebuah agensi mencungkil bakat muzik dan lakonan bakat yang mantap dan serba boleh. Ditubuhkan pada tahun 2006, Alternate Records and Talents (dahulunya dikenali sebagai Monkeybone) telah meningkatkan industri hiburan dan artis berasaskan muzik di Malaysia dengan mempamerkan portfolio luar biasa dengan bakat bakat  memenangi anugerah, muzik yang menduduki carta teratas, Pemilikan IP dan banyak pengedaran. Artis mereka berjaya secara komersial telah menjadi trend di YouTube, Twitter dan Tiktok dan sebagainya. 

Untuk maklumat lanjut tentang Alternate Records Sdn Bhd, lawati YouTube rasmi kami dan Instagram @alternate.my_