A NIGHT WITH ALIF SATAR & THE LOCOS AND ANGGI MARITO

A NIGHT WITH ALIF SATAR & THE LOCOS AND ANGGI MARITO

Pada 7 Januari, penyanyi popular Alif Satar dan kumpulannya The Locos telah membuat persembahan untuk peminat di Zepp KL bersama artis Indonesia Anggi Marito.

Bagi pencinta muzik Nusantara, acara yang bertajuk A Night With Alif Satar & The Locos With Anggi Marito and Raihan telah menghiburkan peminatnya.

Alif Satar & The Locos, yang ditubuhkan pada 2018, muncul sebagai pemenang tempat ketiga Anugerah Juara Lagu ke-37 (AJL 37) untuk lagu Anugerah Terindah, manakala Anggi mula mendapat perhatian menerusi single hitnya, Tak Segampang Itu.

Seramai 2,000 orang telah menghadiri persembahan A Night with Alif Satar dan The Locos yang menarik pada Ahad lalu, dan boleh dikatakan bahawa penonton yang bersemangat tidak kecewa dengan penghibur berbakat itu.

Selain memberi hiburan, kumpulan nasyid popular Raihan membuat penampilan istimewa di acara yang berlangsung di Zepp Kuala Lumpur (Zepp KL).

Alif Satar tiba dan mula memainkan beberapa lagunya yang terkenal seperti Akhiri Penantianku, Kamu Jangan Nakal, dan Sesungguhnya Aku.

Sementara itu, persembahan lagu kerohanian Raihan iaitu Iman, Iman Mutiara, dan Puji Pujian x Syukur.

Konsert tersebut dianjurkan oleh Mutiara Optimum dan MND Sport & Event.