Feby Putri Kembali dalam Konsert Eksklusif ‘Vol.2: Detik. Menit. Jam’

Feby Putri Kembali dalam Konsert Eksklusif ‘Vol.2: Detik. Menit. Jam’

Feby Putri membuat kemunculan pertamanya di Malaysia melalui konsert “Feby Putri Live in Kuala Lumpur” pada tahun 2023. Momen tersebut juga menjadi kali pertama penyanyi dengan nama Feby Putri meninggalkan negara kelahirannya, Indonesia.

Sambutan luar biasa terhadap konsert yang dipersembahkan oleh Miebird Projects pada tahun sebelumnya, bahkan konsert itu terjual habis!

Mengambil perhatian kepada Feby Putri Nilam Cahyani yang sangat dikagumi, Miebird Projects secara eksklusif membawa Feby sekali lagi dalam konsert kedua dengan judul “Konsert Feby Putri Vol.2: Detik. Menit. Jam” di Kuala Lumpur.

Jadual untuk konsert kedua Feby Putri telah ditetapkan pada Sabtu, 27 Julai 2024, bertempat di Zepp Kuala Lumpur, dengan waktu mula pukul 8.30 malam.

“Pasca-sambutan hangat yang diberikan oleh para peminat pada Feby Putri tahun lalu, Miebird Projects merasa terpanggil untuk menyatukan Feby dan para peminatnya sekali lagi melalui ‘Konsert Feby Putri Vol.2: Detik. Menit. Jam’ di Kuala Lumpur. Kami berharap kembalinya Feby ke Kuala Lumpur dapat menyembuhkan rindu peminat terhadap penyanyi kesayangan mereka,” kata Azmi Zainal Abidin, Pengarah Urusan Miebird Projects.

Popular menerusi lagu Halu, Feby sebelum ini berkongsi cerita dengan media di Malaysia yang dia sanggup merantau ke kota besar Jakarta pada usia 18 tahun untuk mengejar impiannya  bergelar anak seni. Katanya, hasrat itu awalnya ditentang orang tua.

“Saya ke Jakarta bersama abang saya. Kami sama-sama memang meminati bidang seni namun ibu bapa mulanya tidak mengizinkan kerana berasa risau. Namun saya berkeras dan berazam membuktikan usaha saya berhasil.

“Ketika itu saya cuma manfaatkan jumlah pengikut lebih 100,000 di Instagram serta hasil ‘cover’ lagu-lagu  orang lain di laman YouTube bagi menjana pendapatan. Akhirnya pada 2021, saya beroleh rezeki untuk membeli rumah sendiri,”ceritanya tentang perjalanan awal karier muzik dalam kehidupannya.

“Saya sangat terharu dengan sambutan yang diberikan pada konsert terdahulu.Oleh itu, saya berharap peminat yang hadir dahulu malah para pengikut Feby Putri yang baru dapat berkumpul di Zepp Kuala Lumpur melalui KONSERT FEBY PUTRI Vol.2, DETIK. MENIT. JAM. KUALA LUMPUR pula, “ ujar Feby teruja untuk muncul untuk konsert keduanya kali ini.

Tiket-tiket berharga RM135 – HALU (berdiri- zon belakang), RM175 – Diri (berdiri – zon hadapan), RM195 – USIK (Duduk-Biasa), RM255 – RUNTUH (Duduk-Premium), RM335 – Per pax (VIP BOX) mulai dijual pada 20 April 2024, dilaman web rasmi agen tiket www.ilassotickets.com

Jangan lepaskan peluang “healing” bersama sama Feby Putri dengan lagu-lagu seperti Halu, Usik, Diri, Runtuh, Liar Angin, Detik,Menit, Jam dan deretan lagu hits didalam KONSERT FEBY PUTRI Vol.2, DETIK. MENIT. JAM. KUALA LUMPUR pada 27 Julai ini, jam 8:30 malam di Zepp Kuala Lumpur!