PERAYAAN TRADISI TAHUN BARU LUNAR BERSAMA SUNWAY VELOCITY MALL

PERAYAAN TRADISI TAHUN BARU LUNAR BERSAMA SUNWAY VELOCITY MALL

PERAYAAN TRADISI TAHUN BARU LUNAR BERSAMA SUNWAY VELOCITY MALL 
Pada tahun ini, bermula 5 januari sehingga 19 februari 2019 Sunway Velocity Mall akan mengadakan salah satu acara terbesar mereka bagi meraikan tahun baru lunar.  Menariknya pada kali ini adalah, Sunway Velocity Mall akan dicat dengan warna kekayaan dan kemakmuran dan dihiasi dengan struktur seni bina yang indah dari campuran angdong kuno dan seni bina Guangxi yang unik. Sebagai menepati tema untuk tahun ini iaitu “Perayaan Warisan Kantonis”, hiasan yang sangat terperinci di pusat membeli-belah bukan sahaja memancarkan intipati Tahun Baru tetapi juga merangkumi banyak symbol kepada budaya Kantonis yang bermakna. Terletak di tengah-tengah Sunway Velocity Mall, pasar bunga telah membanjiri pusat membeli-belah dengan memancarkan perspektif kehidupan dan kegembiraan, ianya dipercayai melambangkan kelahiran semula. Pusat membeli-belah ini juga akan dihiasi dengan lampu merah, sorotan emas dan bangunan seni bina tradisional Kantonis, dengan suasana sebegini, ia dapat memberi impak dalam mengubah suasana pusat membeli-belah dan menyalakan semangat Tahun Baru pada tahun ini.
menepati tema “Sambutan Warisan Kantonis”, pusat membeli-belah telah menganjurkan banyak bengkel kebudayaan Kantonis seperti pembuatan topeng opera  dan bengkel kaligrafi Cina serta persembahan seperti lagu opera Kantonis dan lagu-lagu lama Kantonis untuk menyerlahkan keunikan budaya dan kebiasaan Warisan Kantonis. Memandangkan intipati Tahun Baru berkisar antara keluarga dan rakan-rakan, Sunway Velocity Mall juga telah menganjurkan pelbagai acara dan persembahan seperti tarian singa akrobatik, seni mempertahankan diri Wong Fei Hong banyak aktiviti kanak-kanak untuk memberi gambaran kepanda generasi muda tentang  tradisi Tahun Baru Lunar.
Lebih menarik lagi dengan kehadiran God of Prosperity akan melawat mall untuk mengedarkan paus kepada pembeli. Pembeli juga akan menerima ang pau bertuah yang terdiri daripada 999 Tunai Emas Looney Gold Syiling 3D. Di samping itu, Ang Pau dari SK Jewellery sebagai salah satu tarikan pengunjung. pembeli akan berpeluang untuk memenangi baucar tunai apabila menyertai banyak pertandingan yang menyeronokkan dan menarik, seperti Peraduan Pao Eating dan Cantonese Twister . Perayaan Tahun Baru di Sunway Velocity Mall bukan sahaja bertujuan untuk membawa keluarga dan kawan bersama tetapi juga untuk membina kenangan baru dan mendalam untuk memulakan Tahun Baru Lunar yang hebat.
Sambutan Tahun Baru Lunar di Sunway Velocity Mall telah memberi kesedaran dan penghargaan terhadap adat dan amalan serta memberi pendedahan kepada masyarakat tentang tradisi Tahun Baru Imlek. Dengan semua aktiviti dan peraduan yang menyeronokkan,  dan hiasan yang mengagumkan, pastikan anda melawat Sunway Velocity Mall Tahun Baru Lunar ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge