Legoland Malaysia Johor Baharu

Legoland Malaysia Johor Baharu

Spread the love

Legoland Malaysia Johor Bahru

Legoland Malaysia, telah dibuka kepada umum pada 15 September 2012 dan merupakan Legoland ke-6 dibina di seluruh dunia dan pertama di Asia. Ia merupakan taman tema yang menyediakan pelbagai tarikan yang bercirikan 3 dalam 1 seperti pengembaraan, pendidikan dan keseronokan. Terdapat lebih daripada 40 jenis tarikan yang menanti oleh pengunjung dan direka khas untuk keluarga dan kanak-kanak berusia dari seumur 2 hingga 12 tahun. Legoland Malaysia Resort  merangkumi taman tema, taman air dan hotel. Taman Tema terbahagi kepada tujuh bahagian yang merangkumi bahagian tunggangan yang mendebarkan, bengkel LEGO, taman mini di mana mercu tanda di Asia dicipta dengan menggunakan skala yang kecil dengan menggunakan 30 juta lego.

Taman tema air Legoland:

Taman Air Legoland dibuka pada 21 Oktober 2013 dan merupakan taman air yang terbesar di dunia. Terdapat lebih daripada 20 jenis papan gelongsor, ombak, kolam, struktur permainan air yang interaktif  seperti meriam air dan aktiviti membina rakit. Taman tema air yang paling menarik di Legoland adalah Build-A-Raft River dan Joker Soaker. Build-A-Raft River adalah konsep unik di mana kanak-kanak boleh membuat rakit mereka sendiri menggunakan kepingan Lego lembut dan Joker Soaker ialah platform interaktif dalam kolam cetek di mana kanak-kanak boleh bermain meriam air sambil dihiburkan oleh model pelawak Lego sementara 77 liter air dicurahkan ke atas mereka.

*Taman air ini juga menampilkan dua restoran, pondok kabana untuk disewa dan kedai jualan runcit.

Legoland Hotel:

Legoland Hotel menyediakan 249 bilik yang mempunyai tema tersendiri pada setiap bilik. Oleh itu, pengunjung boleh memilih satu dari tiga iaitu- Pirate, Kingdom atau bilik Adventure . Setiap bilik mempunyai dua katil yang berbeza; katil King dan katil untuk anak-anak.

Jenis bilik

  • Bilik Deluxe
  • Bilik Suite
  • Bilik Standard
  • Bilik Premium

 

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi ditalian:
Alamat               : 7, Jalan Legoland, Bandar Medini,, 79250 Nusajaya, Johor
Tel                        :07-597 8888
Waktu operasi : 10.00 am-6.00 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge