Interaksi Komuniti dan Hiburan Bersama Selebriti Di ‘Hello Kedah’ 2024

Program “Hello Kedah” yang akan diadakan pada 5 Julai 2024 di Perkarangan Stadium Sultan Abdul Halim, Alor Setar Kedah, bakal menyaksikan sinergi kreatif antara Nu Ideaktiv dan Astro sebagai rakan penganjur. Acara ini bertujuan memupuk semangat kekitaan dan perpaduan dalam kalangan masyarakat setempat serta mengukuhkan hubungan silaturahim komuniti dengan menyediakan platform untuk interaksi dan pengukuhan hubungan antara penduduk.

Selain itu, program “Hello Kedah” juga membuka peluang kepada masyarakat Kedah untuk menjadi vendor jualan makanan dan minuman, membantu mereka menambah pendapatan melalui promosi produk mereka. Vendor-vendor ini akan menyajikan pelbagai jenis makanan dan minuman tradisional serta moden yang terkenal di Kedah.

Program ini juga akan membuka peluang pekerjaan kepada penduduk setempat dengan melibatkan tenaga kerja tempatan dalam pengurusan dan pelaksanaan acara. Selain itu, ia memberi sokongan ekonomi kepada peniaga kecil dan sederhana dengan menyediakan platform untuk mereka mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka, sekaligus mengukuhkan ekonomi setempat dengan menggalakkan penggunaan produk dan perkhidmatan buatan tempatan.

“Hello Kedah” akan menampilkan pelbagai aktiviti dan persembahan menarik untuk semua peringkat umur. Selain itu, pelancaran aplikasi seeNI dan laman web baharu KLiiK akan diadakan, yang dijangka menarik perhatian ramai dan memberi manfaat besar kepada komuniti. SeeNI adalah aplikasi yang menggabungkan lebih daripada 20 portal majalah terkemuka seperti NONA, RASA, Remaja, Media Hiburan, Mingguan Wanita, Keluarga, Impiana, dan banyak lagi, menawarkan pelbagai konten menarik dalam bentuk artikel, video, dan audio.

Sementara itu, KLiiK adalah portal komuniti aktif yang menggerakkan pelbagai aktiviti untuk pengguna dalam talian, khususnya pengguna Ideaktiv. Portal ini menawarkan pelbagai manfaat seperti ganjaran tambahan, akses ke pertandingan, sampel percuma, acara, seminar, dan webinar yang menarik, semuanya di bawah satu portal.

Program Hello Kedah ini akan menunjukkan kepada komuniti terdapat pelbagai rancangan di Astro serta penyertaan komuniti dari portal majalah kekeluargaan, Makanan, New Gen & lelaki daripada Ideaktiv. Antara aktiviti yang berlangsung adalah senaman “Pound Stick“, Himpunan citi-cita Bintang Kecil, Pertandingan mewarna Bintang Kecil dan juga gunting rambut secara percuma di booth Ideaktiv.

Selain itu, program ini dirancakkan lagi dengan kehadiran selebriti tempatan seperti Hisyam Hamid, Sharifah Sakinah, Shiha Zikir, Naqiu, Sepahtu dan ramai lagi yang menjanjikan aktiviti yang penuh dengan kemeriahan. Penampilan Khas selebriti tempatan ini telah memeriahkan suasana dengan persembahan mereka dan juga pengunjung berpeluang berinteraksi dengan artis kegemaran mereka melalui sesi autograf dan bergambar.

Ketua Pegawai Eksekutif Nu Ideaktiv, Encik Syamil Fahim berkata, “Buat julung kalinya, kami diberi penghormatan untuk menganjurkan Siri Hello yang sememangnya sinonim dengan Astro dan kami gunakan kekuatan kami sebagai perantara komuniti untuk membentuk aktiviti dan program yang disediakan untuk Hello Kedah. Selain daripada menjadi usaha murni untuk mengeratkan hubungan antara komuniti setempat, kami cuba untuk memastikan setiap program Astro dan pengisian jenama-jenama Ideaktiv dipromosikan secara maksimum.

Hello Kedah ini juga dilihat sebagau medium untuk kami berinteraksi dengan warga Kedah dengan lebih dekat. Kami berbangga dapat bekerjasama dengan Astro Marketing dalam menjayakan program ini, serta memperkenalkan aplikasi seeNI dan laman web baharu KLiiK yang akan memberikan kemudahan dan manfaat besar kepada penduduk Kedah. Sinergi antara Nu Ideaktiv dan Astro dalam menganjurkan program ‘Hello Kedah’ adalah contoh terbaik bagaimana dua entiti besar boleh bergabung untuk membawa manfaat kepada komuniti.”

Dengan ini, diharapkan program “Hello Kedah” akan menjadi satu acara yang dapat memberikan impak positif kepada masyarakat dan ekonomi tempatan.