Inovasi Terkini HONOR Menggegarkan Pasaran Gadget Malaysia

Inovasi Terkini HONOR Menggegarkan Pasaran Gadget Malaysia

HONOR telah sekali lagi mengukuhkan kedudukannya dalam pasaran teknologi Malaysia dengan pelancaran empat peranti baharu yang menarik. Terdiri daripada HONOR Pad 9 5G, HONOR X7b 5G, HONOR MagicBook X 16, dan HONOR Band 9, setiap peranti ini menjanjikan prestasi canggih pada harga yang berpatutan.

HONOR Pad 9 5G

Pertama sekali, HONOR Pad 9 5G menyusup ke pasaran dengan gaya yang menawan dan prestasi yang mencerahkan. Dicipta untuk pengguna yang memerlukan keseimbangan antara produktiviti dan hiburan, tablet ini menampilkan Paparan Keselesaan Mata 2.5K yang memukau serta sistem audio 360 darjah yang menghidupkan setiap bunyi.

Pelanggan juga boleh memiliki HONOR Pad 9 5G pada harga RM47 sebulan dengan pelan Maxis Postpaid 79 atau RM1 sebulan menerusi CelcomDigi Postpaid 5G 260. Untuk kedua-dua pelan telco ini, tablet tersebut hanya termasuk HONOR Pad 9 Smart Bluetooth Keyboard.

Selain itu, HONOR Pad 9 dilengkapi lapan pembesar suara untuk menghasilkan audio 360 darjah dengan jelas menerusi penalaan bunyi HONOR Histen dan Bidirectional Vocal Enhancement. Mengenai storan pula, HONOR Pad 9 didatangi dengan storan 256GB untuk menyimpan pelbagai koleksi multimedia. Dikuasakan oleh cipset Mudah Alih Qualcomm® Snapdragon® 6 Gen 1 untuk prestasi cekap, tablet ini turut menawarkan kapasiti bateri besar 8300mAh bagi penggunaan sepanjang hari.

HONOR X7b 5G 

Sementara itu, HONOR X7b 5G memperkenalkan era baru dalam kecepatan internet dengan sokongan 5G yang memukau. Storan besar 256GB dan kamera utama 108MP menjadikan peranti ini pilihan utama bagi pengguna yang mengutamakan prestasi dan kecanggihan.

Dengan penggunaan 5G pada HONOR X7b, pengguna boleh menikmati kelajuan internet sepantas kilat, kependaman lebih rendah dan keterhubungan yang dipertingkatkan untuk produktiviti lebih baik. Storan besar 256GB mampu menyimpan sehingga 56,000 gambar, 22,000 lagu atau 900 video HD. HONOR X7b 5G juga mempunyai HONOR RAM Turbo untuk meningkatkan prestasi RAM 8GB kepada 16GB bagi kelancaran pelbagai tugas.

Dari segi kuasa, bateri besar berkapasiti 6,000mAh membolehkan sehingga 3 hari penggunaan dengan hanya sekali cas. Kamera Utama 108MP dan sensor 1/1.67 inci menghasilkan tangkapan gambar menakjubkan walaupun dalam cahaya malap. Ia turut mempunyai Mod Potret dengan zum 2X dan ciri rakaman multi video. Selain itu, pembesar suara dwi stereo menghasilkan volum tinggi 200% sebagai ciri audio termaju, pengguna pasti berpuas hati apabila menonton video.

HONOR MagicBook X 16

Namun, tidak ketinggalan HONOR MagicBook X 16 yang memberikan pengalaman komputasi yang tiada tandingan. Dengan pemproses Intel® Core™ i5-12450H Generasi Ke-12 yang bertenaga dan Paparan FullView 16 inci yang memikat, komputer riba ini memenuhi keperluan pengguna yang menginginkan prestasi sejati.

Komputer riba ini mempunyai Paparan FullView HONOR 16 inci dengan nisbah aspek 16:10 untuk memaparkan pelbagai kandungan seperti dokumen, filem dan multimedia dengan sempurna. Nisbah skrin ke badan 89% yang mengagumkan dan bezel sisi nipis berukuran hanya 4.5mm memaparkan imej jelas dan tajam pada resolusi tinggi 1920 x 1200.

Pemproses Intel® Core™ i5-12450H Generasi Ke 12 mengetengahkan empat teras prestasi yang meningkatkan peranti tersebut kepada 4.4GHz, sekaligus memudahkan dan melancarkan tugas yang mencabar. HONOR MagicBook X 16 didatangkan dengan papan kekunci besar bersaiz penuh dan papan kekunci angka bebas untuk pengalaman input cekap.

HONOR Band 9 

Dan pada hujung jari, HONOR Band 9 mengekalkan keselesaan dan gaya dalam dunia kecergasan dan kesihatan. Paparan AMOLED 1.57 inci yang cemerlang dan ciri Fitness Age yang inovatif menjadikan jam tangan pintar ini pelengkap sempurna untuk gaya hidup aktif.

Ciri Fitness Age menyediakan 96 pilihan latihan kecergasan, penilaian tubuh dan pengambilan oksigen bagi pengguna menjaga kesihatan. Selain itu, bateri HONOR Band 9 mampu bertahan sehingga 14 hari dengan sekali cas. Ia disokong oleh pengecasan magnet untuk kuasa pantas apabila diperlukan.

Dengan penekanan pada prestasi, gaya, dan kegunaan, HONOR sekali lagi membuktikan keunggulannya dalam pasaran teknologi Malaysia. Pelanggan boleh menjangkakan kemunculan peranti-peranti ini di kedai HONOR serta platform dalam talian mulai 25 April. Jom sertai gelombang teknologi baharu bersama HONOR!

Untuk maklumat lanjut, sila layari stor dalam talian HONOR di www.honor.com/my/ .

About HONOR 

HONOR is a leading global provider of smart devices. It is dedicated to becoming a global iconic technology brand and creating a new intelligent world for everyone through its powerful products and services. With an unwavering focus on R&D, it is committed to developing technology that empowers people around the globe to go beyond, giving them the freedom to achieve and do more. Offering a range of high-quality smartphones, tablets, laptops and wearables to suit every budget, HONOR’s portfolio of innovative, premium and reliable products enable people to become a better version of themselves.