FRANCAIS KOMEDI AKSI BLOCKBUSTER NO 1 MALAYSIA, ABANG LONG FADIL 3 SEDIA GEGARKAN PAWAGAM TANAH AIR

FRANCAIS KOMEDI AKSI BLOCKBUSTER NO 1 MALAYSIA, ABANG LONG FADIL 3 SEDIA GEGARKAN PAWAGAM TANAH AIR

Abang Long Fadil, francais komedi aksi “blockbuster” No. 1 di Malaysia, sedang bersedia untuk mengambil alih pawagam di Malaysia, Singapura, dan Brunei pada 8 September dengan ansuran terbarunya, Abang Long Fadil 3. Filem ini, yang telah dibuat oleh penerbit terkemuka negara, Skop Productions dan Astro Shaw, berjanji akan penuh dengan aksi yang luar biasa, komedi yang menyayat hati, pelakon yang disematkan bintang dan nilai produksi yang boleh dibanggakan.

Syafiq Yusof, pengarah berbakat besar, menambah satu lagi sentuhan dan idea segar kepada Abang Long Fadil 3. Syafiq terkenal dengan filem blockbusternya dan menyampaikan cerita “twist” dalam filem seperti Abang Long Fadil, Misteri Dilaila, KL Special Force, dan Penunggang Agama.

Kepulangan kumpulan JOZAN yang dianggotai Zizan Razak dan Johan selepas lima tahun tidak hadir merupakan antara kelebihan dan ciri tersendiri filem itu. Malah, sambutan positif klip teaser filem itu, yang dibintangi oleh kedua-dua pelakon ini, telah menunjukkan betapa tidak sabarnya penonton untuk tayangan filem itu. Berikut adalah beberapa reaksi di media sosial:

1. #JOZAN is back boizzz – @naim.skema.noob

2. Jozan buat comeback #abanglongfadil3 – @kelvinwest103

3. xsabar nak tngok JOZANNN-@nrlsyafiqahsb

4. Yeah jozan is back ni kalau ada coming soon punya movie berdua ni mesti gempak-@muhammadakidhaziq

5. bff berlakon sama confirm pecah perut hahaha tgk muke dh nmpk terhibur.. moga d permudahkan bang @zizanrazak869 dan @jozlynnhanania. @eyraa sheyraa

Penghibur terkenal termasuk Elizabeth Tan, Maya Karin, Dato AC Mizal, Shuib, Kazar, Ozlyn Wati, Tania Hudson, Joey Daud, Jay Iswazir, Daniella Sha, Khir Rahman, dan Siraj ditampilkan dalam filem itu selain Zizan dan Johan. Detik aksi mendebarkan ditonjolkan oleh hampir semua pelakon.

Naib Presiden, Perniagaan Melayu Nusantara & Ketua Astro Shaw, Raja Jastina Raja Arshad berkata, “Melihat reaksi penonton dan kejayaan filem di pawagam sekarang ini, telah membuktikan kepercayaan penonton terhadap filem tempatan sentiasa ada, cuma mereka lebih cenderung menantikan filem yang baik dan berkualiti. Kejayaan filem tempatan itu juga secara tidak langsung turut memberi nafas baru buat pengkarya untuk melangkah lebih jauh. Kini tiba giliran Astro Shaw dan Skop Productions kembali selepas dua tahun dalam percaturan filem tanah air dan bersedia untuk mencipta fenomena tersendiri menerusi Abang Long Fadil 3. Di samping itu, kami juga merangka strategi pemasaran yang kreatif bagi menambahkan lagi keterujaan penonton dalam menantikan filem francais popular ini pada bulan hadapan. Sebagai permulaan, kami telah melancarkan kempen Sama Tak Serupa. Selain itu, kami rasa amat berbesar hati turut berpeluang menjalinkan kolaborasi bersama penaja-penaja, di samping kerjasama erat bersama pemamer dan mendapat sokongan padu daripada station radio Melayu dan Inggeris Astro, serta portal hiburan nombor 1, Astro Gempak. Kami mengharapkan Abang Long Fadil 3 yang merupakan pembuka untuk Astro Shaw selepas dua tahun, dapat membantu mengubah momentum industri perfileman ke arah satu paradigma yang baru.”

Pengarah Skop Productions, Datuk Yusof Haslam melahirkan rasa gembira akhirnya filem daripada francais pecah panggung ini akan temui penonton tidak lama lagi, “Kami percaya kini adalah masa yang tepat untuk tampilkan Abang Long Fadil 3 dan menambahkan lagi keyakinan kami apabila melihat sambutan luar biasa penonton serta peminat terhadap filem tempatan baru-baru ini. Abang Long Fadil 3 menjanjikan kelainan di mana ia mempersembahkan arah tuju yang lebih mantap. Peminat francais Abang Long Fadil dapat melihat transisi karya ini daripada filem pertama pada tahun 2014, kemudian sekuel pada tahun 2017 sehingga filem terbaru ini. Malah, kemunculan watak-watak baru juga turut menyerikan dan memberi nafas baru kepada francais ini. Kami harap kehadiran Abang Long Fadil 3 pada 8 September ini mampu merancakkan lagi industri perfileman Malaysia.”

Pada 9, 10, 11 September dan di Selatan serta Utara pada 16, 17, dan 18 September, filem Abang Long Fadil 3 akan menganjurkan sesi jelajah yang turut dianimasikan bersama barisan pelakon. Astro Shaw boleh didapati di Instagram, Twitter dan Facebook jika anda mahukan butiran lanjut tentang lawatan ini.

Payung yang dilakonkan oleh Zizan Razak dan Elizabeth Tan merupakan OST untuk filem Abang Long Fadil 3. Tayangan Mega Fans Abang Long Fadil 3 akan berlangsung pada 7 Ogos ini untuk peminat bertuah yang memenangi pertandingan tarian lagu Payung di TikTok. aplikasi.

Sempena TGV Cinemas, KLCC juga telah menaja filem ini sebagai penaja lokasi untuk Malam Gala Abang Long Fadil ketiga di kawasan Esplanade. Suria KLCC juga menaja melalui platform promosi Skrin LED di Concourse, skrin luar digital di Pintu Masuk Ampang, papan tanda digital di seluruh pusat beli-belah Suria KLCC, perkongsian promosi di media sosial, dan mel terus elektronik (eDM) (mesej elektronik melalui e-mel).

Dalam filem Abang Long Fadil 3, Fadil membuat kemunculan semula dengan objektif yang baru dan lebih jelas. Semasa cuba mendedahkan plot dahsyat Chow Han, Fadil mendapati dirinya menjadi sasaran serangan balas King Cobra.

Malam Gala Abang Long Fadil 3 di kawasan Esplanade turut ditaja oleh KLCC sebagai penaja tapak untuk filem ini, dan dengan kerjasama TGV Cinemas, KLCC turut menyediakan tajaan lain untuk filem ini. Selain itu, Suria KLCC menaja melalui platform promosi Skrin LED di Concourse, skrin luar digital di Pintu Masuk Ampang, papan tanda digital di seluruh pusat beli-belah Suria KLCC, perkongsian promosi di media sosial, dan eDM (mesej elektronik melalui e-mel).

Dengan objektif baru yang lebih jelas, Fadil membuat kemunculan semula dalam filem Abang Long Fadil 3. Bagaimanapun, King Cobra juga mengejar Fadil untuk membalas dendam kerana dia cuba mendedahkan plot dahsyat Chow Han.

Filem yang akan mula menghancurkan pentas hebat adalah filem yang patut anda nantikan. Mulai 8 September dan seterusnya, Singapura, Malaysia dan Brunei semuanya akan menerima Abang Long Fadil 3. Untuk video ini, lihat TikTok, Instagram, Twitter, Facebook, Astro Shaw dan Astro Gempak untuk mendapatkan kemas kini terkini dan klip yang mencerahkan.