‘CINTA KAYANGAN’ ADALAH BERTEMAKAN CINTA ITU BUTA.

Razzuan Rosli telah membuktikan bakatnya yang luar biasa dalam bidang lakonan, yang memungkinkannya untuk membangun panggilan yang kukuh di kalangan peminatnya sendiri. Penampilannya dengan single “Akur” yang dikeluarkan oleh Universal Music Malaysia pada tahun 2022 menandakan peralihan yang berani ke dalam bidang nyanyian, menciptakan cabaran baru dalam kariernya.

Pengalaman merakam single pertamanya adalah momen yang berharga dalam hidupnya, menandakan kesediaannya untuk menjelajahi jalur baru dalam industri hiburan. Dengan pemahaman yang mendalam akan keberhasilan dalam bidang nyanyian, Razzuan melangkah lebih jauh dengan single terbarunya, “Cinta Kayangan,” yang mengangkat tema cinta yang buta. Dalam lagu ini, dia dengan bijaksana menggambarkan kerumitan dan subjektivitas cinta, memperingatkan tentang bahaya terjerat dalam hubungan yang mungkin tidak sejalan dengan harapan kita.

Kesempurnaan dalam menyampaikan pesan tentang kebutaan cinta adalah contoh keterampilan artistik Razzuan Rosli. Dengan demikian, dia tidak hanya membuktikan dirinya sebagai seorang pelakon yang berbakat tetapi juga sebagai seorang penyanyi yang mampu menyentuh hati pendengarnya dengan lagu-lagu yang bermakna.

“Terkadang apa yang kita rasakan tidak selaras dengan kenyataan dan hubungan itu mungkin hanya angin lalu. Perkara ini menjadi peringatan bagi semua orang bahawa tidak semua pertemuan adalah takdir dan bukan semuanya harus dilanjutkan atau dipertahankan,” katanya.

Dengan suara emasnya dan lirik lagu yang memukau hati, Razzuan membawa pendengarnyadalam perjalanan mendalam mengenal erti cinta sebenar dalam lagu Cinta Kayangan. “Kenapa tajuk lagu ini Cinta Kayangan sebab cinta itu sesuatu yang mahal. Untuk Kita memahami sebuah perkataan cinta itu bukan semudah kita nak faham ABC. ” Disebabkan itu juga, saya cuba nak sampaikan lagu yang bermesej cinta”.

“Kita lahir atas muka bumi ini juga daripada benih cinta. Bumi ini pun disebabkan cinta, perasaan cinta yang terjalin antara dua insan. Jadi, itu antara sebab kenapa saya memilih lagu Cinta Kayangan ini,” katanya. Berkongi mengenai video muzik lagu Cinta Kayangan ini, Razzuan berkata ia berkonsepkan pengorbanan dalam mencari kebahagian.

“Dalam video muzik ini, ia menggambarkan betapa seseorang harus bersedia untuk melepaskan apa sahaja yang menjadi penghalang antara dirinya dan kebahagiaan yang diimpikan. Pengorbanan bukanlah perkara mudah tetapi ia adalah langkah penting dalam perjalanan mencapai kebahagiaan hakiki. Jadi, menerusi video muzik ini saya mahu mengajak penonton untuk merenung dan melihat betapa berani dan gigihnya seseorang sanggup melakukan pengorbanan demi mencapai impian mereka.

Apa yang pasti, Razzuan berharap lagu Cinta Kayangan dapat diterima baik oleh peminat sekali gus menghayati mesej yang ingin disampaikan dalam lagu ini. “Saya berharap dengan tulus agar pendengar dapat menyambut lagu Cinta Kayangan ini dengan penuh kehangatan dan kesukaan. Lagu ini tidak hanya memberikan hiburan semata, tetapi juga mengandungi mesej yang mendalam dan cerita yang ingin disampaikan.

Cinta Kayangan kini boleh didengari di semua digital platform seperti Spotify, Apple Music, KKBOX, Deezer dan YouTube Music pada 26th Januari 2024, muzik video juga telah ditayangkan secara eksklusif di saluran YouTube rasmi Universal Music Malaysia.