Mendedahkan Keindahan Alam Semula Jadi dan Kehidupan Liar Taman Safari Indonesia kepada Keluarga Malaysia

Kuala Lumpur, Malaysia – Taman Safari Indonesia dengan bangganya mengumumkan satu pengalaman rekreasi keluarga yang tidak dapat dilupakan, kini menyambut kedatangan rakan-rakan tercinta kami dari Malaysia. Sebagai oasis pemuliharaan hidupan liar yang terkenal, Taman Safari menawarkan pengalaman yang unik dengan gabungan keindahan alam semula jadi, haiwan liar, rekreasi yang berkualiti, dan hidangan halal yang lazat. Hal ini menjadikannya destinasi yang optimum untuk semua peringkat umur.

Dalam mengalu-alukan kedatangan pelancong Malaysia, Taman Safari Indonesia mempersembahkan tarikan teater bawah air pertama di dunia. Pengunjung akan memulakan pengembaraan yang menakjubkan sambil menikmati tawaran masakan yang lazat, mencipta detik yang tidak akan dilupakan.

Varuna Bali: Pengalaman Mewah Di Tengah Alam Semula Jadi

Menambah lapisan kecanggihan tambahan pada pengembaraan, Varuna Bali menawarkan penanda eksklusif dan mewah bagi penampilan pertama berskala penuh rasmi bagi perintis teater bawah air Indonesia. Berdasarkan jangkaan dan kejayaan pelancaran lembutnya, Varuna bersedia untuk memikat penonton dengan gabungan unik penceritaan, persembahan akuatik dan santapan yang indah, semuanya dalam suasana Taman Safari Bali yang mempesonakan.

Varuna Bali akan menawarkan pakej khusus pelancong Malaysia yang merangkumi pertunjukan mewah dan hidangan kulinari yang mempamerkan Perisa yang kaya di rantau ini.

Alexander Zulkarnain, VP Media dan Digital di Taman Safari Indonesia, menyatakan, “Melalui Matta Fair, kami berhasrat bukan sahaja untuk mempamerkan keindahan dan keunikan Taman Safari sebagai pusat rekreasi keluarga yang tertumpu kepada pemuliharaan hidupan liar tetapi juga untuk mengeratkan silaturahim antara Indonesia dan Malaysia melalui pelancongan. Anugerah yang kami terima daripada MATFA (Persatuan Taman Tema dan Rekreasi Keluarga Malaysia) pada tahun 2023 adalah bukti hubungan kukuh antara kedua-dua negara dalam sektor pelancongan dan diakui oleh rakan kongsi kami MATFA”.

Pada 2023, jumlah pelancong Malaysia yang melawat Indonesia mencecah 1.9 juta orang, menduduki tempat pertama daripada jumlah 11.6 juta pelancong asing yang berkunjung ke Indonesia. Ini menunjukkan potensi besar bagi kedua-dua negara untuk memajukan pelancongan dan kebudayaan bersama-sama.

Taman Safari komited untuk terus meningkatkan kualiti perkhidmatan dan pengalaman pelancongan, dengan harapan untuk menjadi salah satu destinasi utama pelancong Malaysia. Kami menjemput semua orang untuk datang dan menjadi sebahagian daripada pengembaraan yang bukan sahaja menghiburkan tetapi juga mendidik tentang kepentingan pemuliharaan hidupan liar dan keharmonian dengan alam semula jadi.

Jom terokai keindahan alam semula jadi dan keajaiban hidupan liar di Taman Safari Indonesia-di mana setiap detik menjadi kenangan berharga yang terpahat di hati. Kami berada di Booth 11P15 Matta Fair di MITEC Kuala Lumpur dari 22-24 Mac 2024.

Sila dapatkan pelbagai tawaran istimewa, terutamanya untuk taman Taman Safari Indonesia di Jakarta dan tarikan terbaru kami Varuna – Pertunjukan bawah air baharu dengan pengalaman gastronomi yang menarik.

Untuk maklumat lanjut mengenai Taman Safari Indonesia dan tarikan terbaharunya, sila layari

www.tamansafari.com

Mengenai Taman Safari Indonesia:

Taman Safari Indonesia mempunyai lebih daripada 10,000 haiwan, 400 spesies, dan dikunjungi oleh lebih daripada 5 juta pengunjung setiap tahun. Dengan sumbangannya untuk menyelamatkan, memulihkan dan melepaskan beribu-ribu haiwan ke alam liar sejak 1980, TSI telah menjadi salah satu organisasi pemuliharaan dunia untuk haiwan endemik Indonesia dan spesies terancam dunia. TSI sebelum ini mempunyai 4 Anugerah dan pengiktirafan antarabangsa.

Taman Safari Indonesia membuka kawasan pemuliharaan haiwan yang pertama iaitu Taman Safari Bogor di Cisarua, Bogor, Jawa Barat pada April 1986. Selepas sedekad, TSI berkembang dengan menubuhkan Taman Safari Indonesia Jawa Timur di Prigen, Pasuran, Jawa Timur pada Disember 1997. Kedua kejayaan, kawasan pemuliharaan oleh TSI menggalakkan syarikat membina kawasan pemuliharaan lain, iaitu Bali Safari Marine Park, Central Java Safari Beach, Jakarta Aquarium & Safari, Solo Safari, dan francais terbarunya, Varuna Bali. TSI juga menyelia beberapa unit perniagaan untuk memenuhi keperluan pelancongan, seperti Royal Safari Garden, Safari Resort, Baobab Safari Resort, Mara River Safari Lodge dan Safari Wonders. TSI mempunyai visi untuk menjadi kawasan pemuliharaan haiwan serta pelancongan berasaskan pendidikan dan penyelidikan.

 

Lawati kami di Instagram @tamansafari.id

Untuk dokumentasi foto: https://bit.ly/TSlassets

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Alexander Zulkarnain

vp.media@tamansafari.com

+62 8128-3825-663