RAJA BUAH-BUAHAN KEMBALI DENGAN JALAN KE PESTA DURIAN & KEBUDAYAAN ANTARABANGSA MALAYSIA 2022

RAJA BUAH-BUAHAN KEMBALI DENGAN JALAN KE PESTA DURIAN & KEBUDAYAAN ANTARABANGSA MALAYSIA 2022

YBrs. Puan Rosnah Mustafah, Timbalan Pengarah Kanan Pelancongan Malaysia (Tourism Malaysia), merasmikan pengumuman The Road to Malaysia’s International Durian & Culture Fest 2022 (MIDCF) – festival gaya bufet dengan durian dan buah-buahan tropika untuk memberi para peserta pemandangan tentang budaya Malaysia.

Festival ini akan menyebarkan kesedaran global tentang pelbagai jenis durian lazat yang boleh didapati di Malaysia. Dianjurkan oleh Dking -– salah satu nama terbesar dalam industri Durian dan disokong oleh Tourism Malaysia, festival itu menandakan usaha dan sumbangan untuk memartabatkan budaya dan pelancongan Malaysia.

Festival itu merupakan batu loncatan yang sejajar dengan kempen ‘Malaysia Truly Asia’ yang akan menangkap dan mentakrifkan intipati kepelbagaian unik negara. Durian, telah mencapai bahagian atas senarai yang terkenal di Malaysia; dengan lebih 200 jenis yang ditawarkan oleh negara kita yang sederhana ini. Dking terpaksa berhenti seketika pada acara mewah mereka berikutan peningkatan kes COVID-19 dan sekatan sempadan. Kini setelah sempadan dibuka semula, Dking kembali mewakili salah satu barangan paling popular di Malaysia yang telah menyumbang kepada makanan Malaysia, durian.

Dking dan Tourism Malaysia berbesar hati untuk berkongsi tawaran terbaik Malaysia kepada dunia dan

Malaysia boleh mengharapkan pelawat dari semua lapisan masyarakat untuk merasai budaya Malaysia melalui makanan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://dking.com.my/our-story/