PERTEMPURAN BAKAL BERMULA… PENYANYI ‘SENIOR’ & ‘JUNIOR’ LAWAN VOKAL 

Lagu-lagu popular Anugerah Juara Lagu akan dipertaruhkan dalam pertandingan vokal Ahad ini antara tiga penyanyi senior dan tiga penyanyi muda, yang akan disiarkan di TV3. Pada 21 Ogos 2022, Terpaling Juara membuka gelanggang dengan konsert pengenalan keenam, termasuk enam peserta, sebelum ketiga-tiga kapten itu mendedahkan pilihan mereka untuk dua peserta pilihan mereka.

Terpaling Juara yang disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, mulai jam 9.30 malam. hingga 10:30 p.m., juga boleh ditonton melalui strim langsung definisi tinggi di laman web portal video www.tonton.com.my.

Para peserta akan membuat taruhan pada lagu-lagu yang akan memenangi Anugerah Juara Lagu dalam episod pertama, termasuk Cinta (AJL36, lagu asal Marsha Milan), Sangkar Cinta (SFMM11, lagu asal Ziana Zain), Nur Kasih (SFMM10, asal. lagu Slam), Bayangan Jurauan (SFMM8, nyanyian asal Mega), Gilalah (AJL29, nyanyian asli Stacy), dan Mungkir Bahagia (AJL21, nyanyian asli Hazami). Raja Pop Malaysia Dato’ Jamal Abdillah, yang memenangi Kejohanan AJL12 bersama Ghazal Untuk Rabiah, Dato’ M. Nasir, dan Dato’ Jamal Abdillah, dan tempat ketiga Kejohanan AJL 35 bersama Belenggu Rindu, Wany Hasrita, dan Dato ‘ Jamal Abdillah, akan tampil sebagai penyanyi jemputan di Pentas Utama Juara.

Mana dua pesaing di antara Ifa Raziah, Hazami, Rahmad Mega, Shazreen Shaharum, Aqmal Ramdan, dan Aqeesh Aleeya akan berlindung di bawah pengawasan kapten Akim Ahmad, Hael Husaini, dan Naim Daniel demi bersiap sedia untuk merebut mahkota Terpa. Juara? Jangan terlepas tawaran hiburan terbaru dan terbaik dari WOW dan TV3 setiap Ahad bermula jam 9.00 malam.

Haziq Hussni dan Shiha Zikir, dua hos TV yang riang dan petah berkata, bertindak sebagai pengacara rancangan itu, dan Datuk Hattan dan Fauziah Latiff bertindak sebagai hakim tetap pertandingan. Sepanjang 8 minggu, “Terpaling Juara” menggandingkan 3 kapten menentang 6 calon. Tiga penyanyi, pencipta lagu dan penulis lirik yang sangat cemerlang—Akim Ahmad (Juara Lagu 30 – Potret), Hael Husaini (Juara Lagu 32 – Jampi & Juara Lagu 33 – Haram), dan Naim Daniel (Juara Lagu 34 – Sumpah) —serta pemilik perniagaan Anugerah paling berprestij, Anugerah Juara Lagu akan menyandang jawatan kapten, mengetuai seorang penghibur mapan dan bintang yang sedang meningkat naik ke kejayaan dalam rancangan mingguan dengan hashtag #playlistAJL. Lagu-lagu terkenal daripada AJL bakal mendapat nafas baru. dan pasti membangkitkan nostalgia penonton Terpaling Juara! Siapakah yang bakal bergelar Juara Terpaling dan membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000?

Vivo Malaysia ialah penaja utama Terpaling Juara, dengan Nivea berkhidmat sebagai penaja bersama, Hot FM bertindak sebagai rakan radio rasmi, Berita Harian dan Harian Metro bertindak sebagai rakan media rasmi, dan Xtra dan Oh Bulan! berkhidmat sebagai rakan digital rasmi.

Penerbit eksekutif kanan Nurhul Huda Haji Khalid, penerbit eksekutif Ikha Arnisya Mohd Anuar, dan penerbit Azrul Effendi Abdullah menyelia sesi produksi Terpaling Juara. Jangan ketinggalan Terpaling Juara, yang akan mula disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas 2 di Shah Alam pada hari Ahad, 21 Ogos 2022, jam 9.00 malam, dan akan disiarkan secara langsung dalam HD di www.tonton.com. saya. Untuk memulakan perbahasan di media sosial, gunakan hashtag #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL.