PELANCONGAN MALAYSIA MENARIK KEBUDAYAAN, PELANCONGAN & MAKANAN DI PESTA DURIAN & KEBUDAYAAN ANTARABANGSA MALAYSIA

PELANCONGAN MALAYSIA MENARIK KEBUDAYAAN, PELANCONGAN & MAKANAN DI PESTA DURIAN & KEBUDAYAAN ANTARABANGSA MALAYSIA

Pesta Durian & Budaya Antarabangsa Malaysia 2022 (MIDCF) ialah festival kebudayaan selama dua hari yang berlangsung antara 16 hingga 17 Julai di Pavilion Bukit Jalil. Misi Dking dari awal sentiasa adalah untuk “membuat semua orang menyukai durian,” dan dengan keghairahan dan kecintaan mereka terhadap durian, mereka telah melakukan perjalanan yang berubah-ubah untuk mendidik, mempromosi dan mempamerkan betapa berharganya raja buah-buahan.

Pesta Durian & Kebudayaan Antarabangsa Malaysia 2022 termasuk aktiviti yang mewakili budaya Malaysia yang semakin berkembang termasuk pertunjukan fesyen budaya oleh Miss Malaysia Kebaya yang diketuai oleh Nicole Fe Lynne dan persembahan biola dinamik oleh Pemain Violin, Jessica Loo. Dking dapat memberi para hadirin gambaran sekilas tentang budaya Malaysia dengan susunan durian yang lazat, buah-buahan tropika dan juadah tempatan. Acara yang dianjurkan di Pavilion Bukit Jalil itu merupakan faktor penting dalam menjadikan pusat beli-belah mereka sebagai destinasi pelancongan.

Pesta Durian & Kebudayaan Antarabangsa Malaysia 2022 merupakan satu penghormatan oleh Dking untuk menaikkan semangat rakyat Malaysia dan negara kita melangkah ke hadapan. Kami bukan sahaja berharap dapat memainkan peranan penting dalam memelihara dan mempamerkan budaya dan tarikan pelancong kami, tetapi kami juga berharap pelawat akan digalakkan untuk merasai pengalaman Malaysia apabila mencuba makanan kami.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://dking.com.my/our-story/