OPPO MEMPERKENALKAN SIRI RENO8 5G – PAKAR POTRET YANG MEMBERIKAN PENGALAMAN FOTOGRAFI CAHAYA RENDAH YANG TIADA TANDINGAN

OPPO MEMPERKENALKAN SIRI RENO8 5G – PAKAR POTRET YANG MEMBERIKAN PENGALAMAN FOTOGRAFI CAHAYA RENDAH YANG TIADA TANDINGAN

Telefon pintar siri OPPO Reno8 5G baru sahaja dilancarkan di Malaysia, menurut kenyataan akhbar daripada OPPO. Dengan NPU imej MariSiliconX pertama yang dicipta secara bebas oleh OPPO, Reno8 Pro SG berjanji untuk menjadi pakar potret terulung sepenuhnya. Reno8 Pro 5G memberikan ciri kamera canggih yang membolehkan pengguna merakam potret ultra-tajam walaupun dalam tetapan paling sukar terima kasih kepada keupayaan pemprosesan imej MariSilicon X yang kuat.

Dengan asas perkakasan dan perisiannya yang kukuh, Reno8 Pro 5G memajukan imej potret dan filem ultra tajam dengan pelbagai ciri pengimejan yang luar biasa.

MariSiliconX, NPU imej yang dibangunkan sendiri oleh OPPO, yang menawarkan kuasa pengkomputeran berdedikasi tinggi untuk pengimejan Reno8 Pro 5G, adalah otak di sebalik pengalaman potret yang tiada tandingan ini.

Hebatnya, MariSiliconX boleh menyediakan Reno8 Pro 5G dengan kuasa pemprosesan imej khusus pada kadar 18 TOPS, atau trilion operasi sesaat. Dengan nisbah isyarat-ke-bunyi masa nyata sehingga 8dB untuk gambar, MariSilicon X boleh menganalisis rakaman 4K dalam masa nyata tanpa kehilangan dan menggabungkan foto HDR sehingga saiz 10 bit.

Telefon pintar Reno8 Pro 5G dan Reno8 5G masing-masing dilengkapi dengan kamera Dwi Sensor IMX709 dan IMX766 peringkat teratas Sony. Berbanding dengan penderia RGGB yang lebih lama, penyesuaian OPPO terhadap penderia kamera 32MP RGBW Sony generasi akan datang memastikan peningkatan 60% dalam pengambilan cahaya dan pengurangan hingar sebanyak 35%. Telefon pintar dalam julat harga ini juga merupakan yang pertama menyokong rakaman video 4K – dengan Video Malam Ultra 4K, pengguna boleh menangkap video potret pada waktu malam.

Reka bentuk yang menakjubkan dengan unibody diperkemas yang unik.

Siri Reno8 5G memperkenalkan Reka Bentuk Unibody Terkemas buat kali pertama. Sarung kamera dan penutup belakang telefon digabungkan sepenuhnya menggunakan teknologi penempaan panas suhu tinggi dan tekanan tinggi yang unik dari OPPO. Modul Kamera Binokular Terserlah dan Lingkaran Denyar yang digabungkan dalam kawasan kamera memberikan reka bentuk Reno8 Pro 5G keperibadiannya. Reno8 Pro 5G mempunyai berat 179g, tebal 7.67mm, dan didatangkan dalam dua warna yang menarik perhatian: Shimmer Gold dan Shimmer Black.

Reno8 Pro 5G juga merupakan telefon pintar Reno Series yang paling nipis setakat ini, berukuran hanya tebal 7.34mm dan seberat 183g. Ia sesuai dengan selesa di tangan pengguna dan didatangkan dalam dua warna kemasan baharu yang cantik – Glazed Green dan Glazed Black.

Bertahap flagship, prestasi keseluruhan yang lancar

SoC bersepadu MediaTek Dimensity 1300 5G menjanakan Reno8 5G. SoC okta-teras, yang dibina menggunakan teknologi 6nm, mempunyai ARM Cortex-A78 ultra-teras yang mampu sehingga 3GHz. Selain itu, telefon pintar ini memperkenalkan teknologi pengurusan storan baca dan tulis LPDDR5 pertama yang sangat berkesan Siri Reno.

Bateri 4500mAh peranti boleh dicas sehingga 50% dalam masa 11 minit sahaja menggunakan SUPERVOOC 80W ultra-laju OPPO, dan pengecasan penuh hanya mengambil masa 5 minit untuk menghidupkan 2 jam permainan mudah alih. Disebabkan prestasinya dari segi keselamatan, kedua-dua peranti telah menerima pensijilan Safe Fast Charging System (SFC) daripada TÜV Rheinland.

Walaupun kedua-dua Reno8 5G dan Reno8 Pro 5G mempunyai ruang wap, Reno8 Pro 5G mempunyai sistem penyejukan ultrakonduktif. Dengan bantuan keupayaan ini, telefon sentiasa mampu berfungsi tanpa sebarang halangan dalam julat suhu yang menyenangkan.

Dalam ujian kelancaran 36 Bulan TÜV SÜD, telefon OPPO Reno8 5G Series menerima Penilaian A. Respons Sentuh Ultra 1000Hz PUBG Mobile dan Call of Duty: Mod muat semula tinggi 90Hz Advanced Warfare hanyalah dua contoh ciri permainan peringkat profesional yang ditawarkannya.

OPPO Reno8 Pro 5G Series akan tersedia untuk prapesanan dari 21 Julai hingga 29 Julai 2022. Pelanggan boleh mendapat barangan percuma bernilai sehingga RM1,486 apabila mereka membuat prapesan alat itu! Mana-mana peruncit dan rakan kongsi berikut, termasuk Kedai OPPO, Rakan Kongsi Telco, Rakan Kongsi e-Dagang dan Rakan Kongsi Kedai Rangkaian, menerima prapesanan. Pra-pesanan juga disertakan dengan tawaran Beli dengan Pembelian (PDP) khas sama ada bayaran balik RM150, rebat RM100 pada OPPo Pad Air (4GB + 128GB), atau rebat RM200 pada Enco Air2 Pro, serta terhad Beg beli-belah Reno8 Series edisi bernilai RM 89. (128GB).

Dari 21 Julai hingga 29 Julai 2022, pelanggan boleh membuat prapesanan untuk OPPO Reno8 Pro 5G Series. Pelanggan yang membuat pra-pesanan gajet layak mendapat barangan percuma bernilai sehingga RM1,486! Anda boleh membuat prapesanan di mana-mana rakan kongsi dan kedai berikut: Kedai OPPO, Rakan Kongsi Telco, Rakan Kongsi e-Dagang dan Rakan Kongsi Kedai Rangkaian. Selain itu, pra-pesanan datang dengan beg beli-belah Reno8 Series edisi terhad bernilai RM 89 dan tawaran istimewa Beli dengan Belian (PDP) sama ada bayaran balik RM150, diskaun RM100 untuk OPPo Pad Air (4GB + 128GB), atau RM200 rebat pada Enco Air2 Pro (128GB).