MyCycleXpo 2022 menjemput peniaga sukan berbasikal dan pencinta Basikal

MyCycleXpo 2022 menjemput peniaga sukan berbasikal dan pencinta Basikal

Ekspo berbasikal terbesar negara dikendalikan oleh RISE International Sports Exhibition Sdn. Bhd. MyCycleXpo 2022 akan berlangsung pada 29 Julai 2022, dan akan berlangsung selama tiga hari, dengan unjuran kehadiran 30,000 orang.

MyCycleXpo 2022 berhasrat untuk menjadikan Malaysia sebagai hab berbasikal serantau dengan mendekati komuniti berbasikal dan, paling penting, menyumbang kepada hasil perdagangan negara,’ kata Nik Badrul Hisham Nik Aziz, Ketua Pegawai Eksekutif Rise International Sports Exhibition Sdn. Bhd., MyCycleXpo 2022 akan merangkumi aktiviti untuk hadirin dan tetamunya sebagai tambahan kepada tujuan utamanya sebagai pusat jualan basikal dan trek ujian.

Lima kategori yang boleh diakses di MyCycleXpo 2022 ialah basikal dan aksesori, fesyen, perjalanan, penjagaan kesihatan dan kafe gaya hidup. Kawasan berbasikal dan aksesori sukan akan menawarkan peralatan dan teknologi basikal termaju dalam basikal, komponen basikal, aksesori dan gajet daripada firma terkenal. MyCycleXpo 2022 juga akan menjadi pasaran untuk peralatan dan pakaian berbasikal yang disasarkan untuk meningkatkan prestasi penunggang basikal semasa di jalan raya. Sektor pelancongan termasuk perniagaan perjalanan basikal dan aktiviti berbasikal. Ia menjadikan perancangan perjalanan lebih mudah untuk penunggang basikal. Atlet boleh mendapatkan suplemen pemakanan dan barangan berkaitan kesihatan di gerai berkaitan kesihatan untuk membantu mereka meningkatkan prestasi mereka atau mengekalkan gaya hidup sihat.

Semasa sesi RIDE with Stars, pengunjung akan dapat menunggang bersama Anuar Manan, bekas pelumba profesional untuk pasukan berbasikal TSG, serta personaliti berbasikal yang lain. Aktiviti lain termasuk kelas Zumba 2 jam dengan Nas Adila Kru Tari, klinik berbasikal profesional, sudut bacaan karya seni, pameran “Jualan Api”, Cabutan Bertuah, Kejohanan Berbasikal Tolak Asean, Zon Kanak-kanak, Street Soccer, Pertunjukan Fesyen Berbasikal, acara derma darah, dan ceramah serta seminar.

Antara tarikan utama pameran itu ialah astaka Kementerian Belia dan Sukan. Laman web dengan maklumat terkini mengenai aktiviti awam Kementerian Belia dan Sukan yang aktif. Hiburan dan pameran lain termasuk pertunjukan aksi BMX, persembahan buskers, konsert mini, pelancaran produk, Dewan Kemasyhuran yang mempamerkan sejarah berbasikal yang menarik di Malaysia, dari zaman awal penggunaannya hingga ke era moden hari ini, termasuk pengiktirafan antarabangsa Malaysia dalam industri berbasikal, dan ekspo yang mempamerkan penganjur acara berbasikal seperti Le Tour de Langkawi, Malaysia Tour, kejohanan dunia GFNY, dan banyak lagi.

Peserta domestik membayar RM 5,500.00 setahun untuk gerai, termasuk penyertaan dalam semua pameran MyCycleXpo, manakala peserta antarabangsa membayar USD 2, 500.00 setahun (RM 10, 977.50). Peniaga Malaysia yang berminat untuk menyertai boleh membeli tempat early bird pada harga RM 3,800.00 untuk masa terhad. Peserta akan diberikan gerai asas Skim Shell, yang akan mempunyai papan fascia dengan 9 meter persegi (3 meter x 3 meter) ruang pameran, 2 lampu pendarfluor, 1 13 amp sumber elektrik, meja maklumat, 2 tempat duduk, 1 tong sampah , dan permaidani dengan penebuk jarum di kawasan gerai.

Nik menambah bahawa MyCycleXpo 2022 menaruh harapan untuk menjadikan Malaysia sebagai hab berbasikal di Asia Tenggara, sebagai kesinambungan kepada Le Tour de Langkawi sebagai salah satu perlumbaan paling gah di Asia. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai MyCycleXpo 2022, sila layari laman web rasmi di mycyclexpo.com atau @mycyclexpo di Instagram, Facebook dan Youtube.

RISE berharap untuk membawa industry berbasikal ke tahap yang lebih tinggi dengan menyediakan satu lagi platform untuk peminat berbasikal bagi meningkatkan gaya hidup melalui berbasikal dan pada masa yang sama meluaskan pengetahuan tetang perkembangan terkini dalam berbasikal. Selain itu, dapat menjadi hab bersepadu yang menyumbang kepada pengkomersilan sukan di Malaysia dan Asia dan untuk menyediakan persekitaran yang kukuh bagi perniagaan terutamanya dalam industri sukan.