ICCA dan Sarawak Menyokong Legasi Acara Perniagaan Secara Global

ICCA dan Sarawak Menyokong Legasi Acara Perniagaan Secara Global

Jurnal Antarabangsa Acara dan Warisan Perniagaan (IJBEL) telah dilancarkan di Malaysia hari ini. IJBEL ialah jurnal pertama di Asia Tenggara yang merangkumi acara perniagaan secara keseluruhan, dan yang pertama di dunia yang menggabungkan acara perniagaan dan topik warisan di bawah satu bumbung. Terdapat 44 penasihat global dan editor pakar dari 15 negara di Eropah, Asia, Amerika Utara, Afrika, Timur Tengah dan Oceania.

Sarawak telah diiktiraf atas usaha pemasaran kreatifnya dengan sejumlah 20 anugerah pemasaran dan komunikasi setakat ini. Sarawak juga merupakan bintang yang semakin meningkat dalam kedua-dua industri mesyuarat serantau dan global untuk advokasi legasi acara perniagaannya. Presiden ICCCA James Rees: Dunia mula menerima hakikat bahawa persatuan dan destinasi memerlukan satu sama lain. Cara berkesan untuk kedua-duanya berhubung adalah melalui kesan warisan.

Pada 9 November 2021, Business Events Sarawaku Legacy Initiative yang disokong oleh ICCA telah dilancarkan oleh Perdana Menteri Sarawak.