“Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” Bakal Dianjurkan September 2022 Ini

“Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” Bakal Dianjurkan September 2022 Ini

Les’ Copaque Production Sdn Bhd, firma pengeluaran animasi terkemuka di negara ini, akan menganjurkan “Teater Muzikal Upin & Ipin Pin Pin Pom!” pada 3 dan 4 September 2022. Pementasan Teater Muzikal Upin & Ipin sepuluh tahun lalu mendapat sambutan yang amat positif sehingga membawa kepada penubuhan teater ini. Dalam penerbitan teater muzikal terbaharu ini, “Pin Pin Pom!”, para sahabat mengambil bahagian dalam pengembaraan yang berlatarkan dunia mitos seperti Upin Ipin melakukan lakonan dan aksi. Untuk memberikan impak yang luar biasa kepada produksi, teater akan menggunakan teknologi terkini, termasuk teknik kesan khas, kesan pencahayaan dan penggunaan skrin LED.

Lebih sejam panjang dan penuh dengan detik muzik yang mengharukan, “Teater Muzikal Upin & Ipin – Pin Pin Pom!” pasti menarik minat penonton dan menyanyi bersama. Akan ada persembahan lagu daripada album Upin & Ipin klasik seperti “Gembira Bermain” serta beberapa lagu baharu seperti “Upin & Ipin Berani” dan “Pin Pin Pom!” Teater itu juga akan menampilkan watak yang baru diperkenalkan seperti Pahlawan Magik Upin Ipin dan Nenek Kebayan. Teater ini diuruskan bersama oleh Les’ Copaque Production dan Star Fotress Sdn Bhd.

Dewan Plenari di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur akan menganjurkan “Teater Muzikal Upin & Ipin – Pin Pin Pom!” pada 3 dan 4 September 2022, dengan persembahan pada 11 pagi, 3 petang dan 8.15 malam. Bermula pada 15 Jun dan berjalan sehingga 14 Julai 2022, peminat kini boleh membeli tiket di tapak web Trip.com pada diskaun 10 peratus. Bermula pada 15 Julai 2022, tiket akan tersedia sekali lagi di tapak web My BookMyShow.com untuk harga asal.

Singapura, Indonesia dan Brunei adalah antara negara yang Les’ Copaque Production berhasrat untuk jelajah dengan “Teater Muzikal Upin & Ipin – Pin Pin Pom!”

Sinopsis muzikal “Upin & Ipin-Pin Pin Pom”

Batu Delima Sakti yang secara tidak sengaja dijumpai dan dibawa pulang oleh Upin dan Ipin adalah milik Nenek Kebayan. Nenek Kebayan memerlukan kuasa Delima Bima Sakti untuk melaksanakan rancangan jahatnya untuk menguasai dunia sihir. Upin dan Ipin bertukar menjadi Pahlawan Ajaib untuk melawan Nenek Kebayan. Adakah Upin dan Ipin berjaya menghentikan rancangan Nenek Kebayan, melindungi dunia ajaib, dan menguasai Kampung Durian Runtuh?

“Teater Muzikal Upin & Ipin – Pin Pin Pom!”

Tarikh : 3 dan 4 September 2022

Masa: 11pagi, 3petang dan 8.15malam Lokasi: Dewan Plenary, Pusat Konvensen Kuala Lumpur Harga Tiket: PS1: RM320, PS2: RM220, PS3: RM100

Jualan Tiket Istimewa (Diskaun 10%)

Laman web: https://Trip.com (https://tinyurl.com/mrxaf9t5).

Tempoh Pembelian Tiket: 15 Jun – 14 Julai 2022

Harga Tiket: PS1: RM4320 RM288, PS2: RM220 RM198, PS3: RM100 RM90

Jualan Tiket (Tanpa Promosi)

Laman web: https://My.BookMyShow.com.

Tempoh Pembelian Tiket: 15 Julai – 2 September 2022

Harga Tiket: PS1: RM320, PS2: RM220, PS3: RM100