BEST-BYOB 2024 diperluas kepada pelajar universiti

BEST-BYOB 2024 diperluas kepada pelajar universiti

Ewon (tengah) menyaksikan pertukaran dokumen perjanjian antara Adissadikin (dua dari kiri) dan Abu Bakar As-Sidek (dua dari kanan) pada Majlis Pelancaran Program BEST-BYOB 2024 di Le Meridien Kuala Lumpur pada Isnin. - Foto Sinar Harian / MOHD HALIM ABDUL WAHID

Ewon (tengah) menyaksikan pertukaran dokumen perjanjian antara Adissadikin (dua dari kiri) dan Abu Bakar As-Sidek (dua dari kanan) pada Majlis Pelancaran Program BEST-BYOB 2024 di Le Meridien Kuala Lumpur pada Isnin. – Foto Sinar Harian / MOHD HALIM ABDUL WAHID

PROGRAM keusahawanan B40 Empowerment Strategy-Be Your Own Boss (BEST-BYOB) 2024 anjuran RHB Islamic Bank Berhad dan Perbadanan Nasional Berhad (Pernas) kini diperluas kepada pelajar universiti.

Ketua Pegawai Eksekutif RHB Islamic Bank Berhad, Datuk Adissadikin Ali berkata, program itu adalah sebagai salah satu usaha pihaknya untuk memberi pendedahan kepada pelajar untuk mencerkan diri dalam bidang keusahawanan selepas tamat pengajian nanti.

Menurutnya, program yang sudah dimulakan sejak setahun yang lalu mempunyai potensi besar dalam melahirkan usahawan baharu khususnya dari golongan asnaf dan B40.

“Kami mempunyai kerjasama dengan 20 universiti tempatan yang mempunyai kelab usahawan memerlukan bantuan francais.

Sumber