VIT’S SUMBANG DANA BANTU PERSATUAN KARYAWAN DI KONSERT AMAL “THE LEGENDS”

Persatuan Karyawan Malaysia telah mengadakan majlis makan malam amal untuk mengumpul dana bagi tabung mereka. Majlis ini bertujuan untuk membantu ahli persatuan yang menghadapi kesulitan, termasuk golongan belakang tabir dan individu yang terlibat dalam pelbagai aktiviti seni di Malaysia. Dato’ Freddie Fernandez, presiden persatuan, mengumumkan dengan gembira bahawa lebih dari RM 100,000.00 telah berjaya dikutip melalui hasil jualan meja, yang akan memberi manfaat kepada lebih dari 100 ahli persatuan.

VIT’S, sebuah jenama mee segera Malaysia yang telah berdiri sejak tahun 1975, turut tergerak untuk membantu. Mereka memberikan sumbangan dana sebanyak RM 50,000.00 kepada Persatuan Karyawan sebagai tanda sokongan kepada komuniti seni. “VIT’S ingin bersama-sama membentuk komuniti yang menghargai sumbangan seni dan memberi peluang kepada mereka untuk terus berkarya,” kata En YT Lai, Pengarah Eksekutif VIT’S.

Tidak hanya memberikan sumbangan kewangan, VIT’S juga bekerjasama dengan penyanyi legenda Datuk Khadijah Ibrahim untuk menghasilkan produk baru – Ramen Asam Laksa Ibu. Setiap pembelian produk ini akan menyumbangkan RM 1.00 kepada Persatuan Karyawan, dengan harapan dapat membantu ahli persatuan yang memerlukan bantuan.

Produk Ramen Asam Laksa Ibu dilancarkan dalam sebuah konsert amal yang turut dihadiri oleh Yang di-Pertua Melaka Tuan Yang Terutama Tun Seri Setia (Dr.) Haji Mohd Ali bin Mohd Rustam, Pengarah Eksekutif VIT’S Encik YT Lai, dan Yang Berbahagia Datuk Khadijah Ibrahim. Semua ini adalah langkah positif dalam memberi sokongan kepada komuniti seni tempatan yang berjasa.

Konsert yang bermula pada jam 8 malam tersebut telah menyatukan penyanyi-penyanyi lagenda seperti Datuk Khadijah Ibrahim, Datuk Awie, Dato’ Ramli Sarip, Rahimah Rahim dan ramai lagi dalam satu acara gemilang dan telah menghiburkan lebih dari seribu penonton yang terdiri dari penderma yang turut bersama turun padang berhibur sambil memeriahkan konsert ini.

VIT’S turut menghidangkan menu “Ramen Asam Laksa Ibu’ di mana pengunjung boleh merasai sendiri produk tersebut. Produk keluaran terbaharu boleh didapati melalui aplikasi TikTok Shop vits_official.

Segala informasi sila lawati www.vitsnoodles.com untuk maklumat lanjut.