Sunway Lagoon

Sunway Lagoon

Sunway Lagoon

Sunway lagoon adalah taman tema air yang terbesar di Malaysia. Merupakan destinasi tumpuan utama pilihan pengunjung dalam dan luar negara, Sunway Lagoon sememangnya menjanjikan keseronokkan yang menyeluruh. Harga masuk taman tema ini adalah sangat berpatutan, tapi sekiranya mempunyai kad Sunway Lagoon. Anda pengunjung boleh jimat sebanyak 30%. Cara untuk mendapatkannya adalah mudah kerana pekerja Sunway Lagoon akan menawarkan anda kad ini secara percuma dengan hanya berdaftar sahaja. Kad ini juga boleh digunakan sekiranya anda menginap di Resort Sunway Lagoon, Bowling Sunway Pyramid dan banyak lagi.

Anda pengunjung dinasihatkan untuk datang awal kerana taman tema ini besar dan mengambil masa seharian untuk mecuba kesemua hiburan ini. Tip kepada pengunjung, perancangan perlu dilakukan untuk bermain kesemua permainan ini kerana ada sesetengah tempat sangat sesak dengan pengunjung dan memakan masa satu jam lebih untuk mencuba.

Kad Sunway Pals- Dibagi secara percuma ketika di Sunway Lagoon atau layari di:

Webiste: www.sunwaypals.com

Tel: 03-5633 3988

Daya tarikan:

Mari berseronok, bermain dengan bijak (mengikut turutan)

 1. Extreme Park       – Flying Fox, Go-Kart, Archery, Kayaking, Paintball Target Shooting , Pedal Boating, G-force X , Bungee Jump, Go Kart.
 2. Amusement Park- Pirate’s Revenge, Lost City of Gold Scream Coaster, Suspension Bridge, Captain Kids’ Playland, Captain Kids’ Candyland.
 3. Water Park        – Water of Africa, Surf Beach, Vuvuzela, Watersplexx 5D, Congo Challenge, Little Zimbabwe,    Wave Pool.
 4. Scream Park        – Rumah Hantu, Cleopatra.
 5. Wildlife Park        – Taman Burung, Sesi bagi makan ikan dan buaya, Singa Putih dan Sun Bears (haiwan terpelihara), Wild Friends Show, Safari Wildlife Train ride, sesi bergambar dengan haiwan.

* G-force X , Bungee Jump dan Go Kart- Harga tidak termasuk dalam pakej

 

Kemudahan :
 • Surau
 • Restoran: MarryBrown, Subway, Starbuck, Pizza Hut, Burger King (e-load)
 • Kedai cenderamata
 • Photobooth
 • Gerai-gerai makanan
 • Tandas
 • Bilik persalinan baju
 • Loker penyimpanan barang

* E-load adalah sistem topup. Oleh itu, membeli makanan dan cenderamata dengan mengunakan tiket digelang tangan. Pastikan mempunyai duit yang mencukupi ketika membayar.

 

Harga kemasukan:

 

 

 

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi ditalian:

Alamat :Sunway Lagoon 3, Jalan PJS 11/11, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Waktu operasi : 10.00 pagi- 6.00 petang

Tel          : + 603 5639 0000
Fax        : + 603 5637 0050
Email    : ask_lagoon@sunway.com.my
Website: http://www.sunwaylagoon.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge