Resorts World Genting meraikan ulangtahun ke-80 Batman

Inspirasi Destinasi Menarik Percutian Impian > AKTIVITI > Ekspo > Resorts World Genting meraikan ulangtahun ke-80 Batman

Resorts World Genting meraikan ulangtahun ke-80 Batman

BUAT peminat Detective Comics (DC), Mei 1939 adalah hari yang sangat bermakna buat watak adi wira yang cukup popular di seantero dunia itu.

Superhero Batman atau juga dikenali sebagai Caped Crusader dan The Dark Knight menyambut ulang tahunnya yang ke-80 pada tarikh itu.

Tempoh lapan dekad adalah jangka masa yang lama buat Batman yang bukan sahaja dikenali sebagai ikon komik aksi, bahkan ia turut diminati melalui penampilan siri televisyen dan juga filem.

Justeru itu, Resorts World Genting mengambil inisiatif menganjurkan sambutan ulang tahun ke-80 Batman buat julung kali di Asia Tenggara di SkyAvenue Resorts World Genting, baru-baru ini.

Menariknya, sambutan itu akan diadakan selama dua bulan bermula 10 Mei hingga 10 Julai di lokasi sama termasuk pertunjukan ‘mesti tonton’ Batman SkySymphony, pertama seumpamanya di dunia yang merangsang deria audio dan visual apabila 1,001 bebola lampu berubah menjadi pelbagai versi Bat-Emblem.

Orang ramai mengambil peluang melihat lebih dekat watak superhero di ruang pameran pusat membeli-belah itu.

Orang ramai mengambil peluang melihat lebih dekat watak superhero di ruang pameran pusat membeli-belah itu.

Salah seorang ahli Kelab Peminat Batman Malaysia teruja menyaksikan superhero itu menerusi gaya wayang kulit.

Salah seorang ahli Kelab Peminat Batman Malaysia teruja menyaksikan superhero itu menerusi gaya wayang kulit.

Pada masa sama, skrin gergasi LED 360 darjah akan memaparkan grafik daripada pelbagai era sepanjang sejarah 80 tahun Dark Knight.

Peminat juga boleh bergambar bersama-sama patung Batman saiz sebenar, replika 1:1 patung Batmobile daripada filem arahan Tim Burton pada 1989 dan Batmobile daripada Batman v Superman: Dawn of Justice.

Persembahan langsung Batman dan acara Batman Meet & Greet juga akan diadakan tiga kali sehari pada tarikh terpilih di Times Square Stage.

Turut diadakan persembahan Wayang Kulit yang memaparkan Batman menerusi gaya wayang kulit.

Ketika berucap pada majlis sambutan ulangtahun Batman, Naib Presiden Bahagian Hiburan dan Program, Kevin Tan Choon Keat meluahkan rasa bangga apabila Resort World Genting menjadi lokasi sambutan pada kali ini atas kerjasama Warner Bros yang membawa karakter kesukaan ramai itu.

Sementara itu, Kelab Peminat Batman Malaysia yang turut hadir menyatakan keterujaan dapat meraikan ulangtahun ikon yang diminati mereka sejak sekian lama.

Presidennya, Razman Shah Mohd Razali yang hadir bersama hampir 20 ahli kelab turut gembira apabila dapat melihat lebih dekat superhero yang diminati itu.

Jadi, selamat ulangtahun ke-80 Batman!

Razman Shah (dua kiri) bersama ahli Kelab Peminat Batman Malaysia yang turut hadir memberikan sokongan.

Razman Shah (dua kiri) bersama ahli Kelab Peminat Batman Malaysia yang turut hadir memberikan sokongan.Sumber