Proton umum tarikh pelancaran X70

Proton umum tarikh pelancaran X70

PROTON telah mengumumkan 12 Disember ini sebagai tarikh pelancaran yang dipilih untuk model sulung kenderaan utiliti sukan (SUV), Proton X70 yang bakal berlangsung di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Majlis dijangka menjadi pengenalan hebat bagi model terbaharu Proton itu di mana syarikat ingin menamatkan tahun 2018 dengan satu catatan yang tinggi sebelum memulakan 2019 dengan kedudukan yang kukuh.

Pengumuman tarikh pelancaran itu bertepatan dengan dua pengumuman terbaharu berkaitan Proton X70.

Minggu lalu, Proton mengumumkan syarikat telah memperoleh pengiktirafan lima bintang dalam ujian penilaian kenderaan Asean NCAP, diikuti dengan pengesahan baharu Proton X70 yang diklasifikasikan sebagai kenderaan Cekap Tenaga (EEV) oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Ketua Pegawai Eksekutif Proton, Dr Li Chunrong berkata, pelbagai usaha telah dilakukan di belakang tabir sehinggalah kepada majlis pelancaran ini.

“Kami ingin memastikan segalanya berjalan lancar bagi membuktikan kepada rakyat Malaysia bahawa model baharu kami akan memberikan titik perubahan besar kepada syarikat.

“Kami juga akan mula menyerahkan kereta kepada pelanggan sejurus selepas pelancaran diadakan agar mereka yang telah memberikan kepercayaan kepada kami dengan membuat tempahan awal, akan diberi ganjaran,” ujarnya.Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge