Pilih minyak wangi pun kena tahu caranya

Pilih minyak wangi pun kena tahu caranya

PEMAKAIAN minyak wangi boleh menyerlahkan aura seksi seorang lelaki. Wanita turut berpendapat lelaki yang memakai haruman lebih memikat, menarik dan diingati.

Namun harus diingat, penggunaan wangian berlebihan boleh mengundang rasa tidak selesa orang sekeliling kita. Untuk itu, anda harus anda tahu cara yang betul menggunakan wangian dan memilih minyak wangi tepat. Barulah si dia akan memikirkan tentang anda walaupun selepas anda berlalu pergi. Wanita akan anggap anda seorang yang cukup mementingkan penampilan diri.

Berikut panduan memilih dan menggunakan pewangi;

  1. Menguji haruman pada kulit sebelum memilih untuk memakai wangian itu. Pilihan tepat harus kena pada masa, suasana dan tempat.
  1. Pergelangan tangan adalah tempat paling tepat untuk menguji haruman.
  1. Elak daripada mengosok antara pergelangan tangan kerana ia membuatkan minyak kulit bercampur dengan haruman dan menyebabkan sifat haruman berubah.
  1. Sebelum memilih membeli wangian itu, anda perlu mencubanya dan tunggu selama 20 minit. Anda akan mengetahui jika pilihan yang dibuat itu tepat mengikut citarasa anda.
  1. Kebanyakan kaunter haruman membantu peringkat awal untuk mencuba seberapa banyak wangian. Namun begitu, perlu diingatkan dalam memilih wangian tiada satu kaedah setepat kulit.
  1. Kurangkan menyembur haruman secara berlebihan terutamanya dalam suasana cuaca yang panas daripada kebiasaan. Haba dan peluh berlebihan mengurangkan keberkesanan wangian. Kadangkala keadaan ini mengundang bau yang tidak enak untuk dihidu.
  1. Wangian tepat ketika suasana panas adalah wangian citrus yang baunya sederhana dan boleh meninggalkan kesan segar berpanjangan.Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge