Payung Teduh dan Sore menghiburkan 4,000 peminat dalam konsert di Mega Star Arena

Payung Teduh dan Sore menghiburkan 4,000 peminat dalam konsert di Mega Star Arena

Kolaborasi Payung Teduh & Sore yang dianjurkan oleh Neptunes Presents, telah mengukir sejarah di Mega Star Arena, Kuala Lumpur, Sabtu lalu dengan kehadiran hampir 4,000 penonton. Acara ini tidak hanya meraih kejayaan, tetapi juga meninggalkan impak yang mendalam dalam dunia seni hiburan.

Pelakon yang juga menjadi jurucakap untuk Neptunes Present, Nabila Huda, penuh rasa syukur dan kegembiraan menyambut sambutan luar biasa yang terus mengalir walaupun acara ini kini memasuki edisi ketiga.

Konsert itu  dimulakan dengan persembahan Sore yang membawakan sebanyak 21 lagu termasuk lagu hit yang berjudul Karolina, Pergi Tanpa Pesan, Mata Berdebu, Somo Libres dan Setengah Lima.

Payung Teduh pula menampilkan 17 lagu popular yang dipetik daripada album Dunia Batas, Ruang Tunggu, Mendengar Suara termasuk album terbaharu, Datang.

Pada malam yang meriah itu, dimeriahkan dengan persembahan istimewa dari Noh yang juga vokalis Hujan menerusi lagu Angin Kencang termasuk lagu yang dipopularkan Sore iaitu Musim Ujan daripada album Sorealist.

Penyanyi undangan Parade Hujan iaitu Ernie lagi menghangatkan suasana apabila mereka menyanyikan lagu Mari Bercinta dan Berdua Saja dalam konsert tersebut.

Atilia juga tidak ketinggalan dalam menghiburkan penonton menerusi lagu popularnya, Silly Little Thing.

Pada tahun lalu, Payung Teduh menggegarkan pentas Zepp Kuala Lumpur dengan persembahan memukau mereka. Kumpulan ini diketuai oleh Comi Aziz Kariko, pemain bass berbakat, bersama-sama dengan Alejandro Saksakame (dram) dan Ivan Penwyn (gitar). Menariknya, dalam susunan kumpulan ini juga terdapat bekas vokalis Payung Teduh, Mohammad Istiqamah Djamad, yang kini dikenali dengan nama seninya, Pusakata.