Maksud tersirat di sebalik genggaman tangan lelaki

Maksud tersirat di sebalik genggaman tangan lelaki

Spread the love

SUKAR untuk melihat lelaki memegang tangan pasangannya setelah berkahwin. Malu, segan atau tangan isteri tidak pernah bebas memimpin tangan anak-anak?

Sesekali bila suami memegang tangan isterinya, mungkin ketika itu perasaan damai dan gembira sedang menyeliputi hati sang lelaki ini.

Namun tahukah anda di sebalik genggaman tangan lelaki ada maksud yang ingin disampaikan. Apa itu? Jom baca.

1. Tangan lelaki di atas tangan wanita

Cara pegangan ini yang paling umum dilakukan lelaki terhadap pasangannya. Biasanya dilakukan saat berjalan atau duduk berdua. Lelaki ingin berkongsi perasaan nyaman dan hangat dengan wanita kesayangannya. Ia juga menunjukkan perasaan romantik lelaki.

2. Saling melingkari jari telunjuk

Jika lelaki menggenggam tangan pasangan dengan melingkari jari telunjuknya bermaksud si lelaki mahu menggambarkan mereka seorang yang setia dan ingin menzahirkan betapa eratnya hubungan mereka.

3. Saling melingkarkan jari kelengkeng

Saling melingkarkan jari kelengkeng simbol termeterainya janji yang dibuat. Lelaki tidak peduli apa kata orang sekeliling terhadap mereka asalkan janji yang dibuat ditepati dan dilunaskan bersama.

4 Mencengkam pergelangan tangan isteri

Walau terkadang pegangan tangan seperti ini terasa kurang selesa bagi isteri tetapi pegangan tangan seperti ini menunjukkan bahawa lelaki ingin isterinya merasa aman di sisinya. Sebabnya dia mahu merasakan denyut nadi pergelangan tangan isterinya dan dapat meneka perasaan isterinya ketika itu.

5 Memegang jari kelengkeng dan manis isteri

Ketika lelaki memegang tangan pasangannya dengan cara seperti ini, bererti lelaki itu ingin mencari kedamaian hati dan mahu bersendirian. Pasangan harus memberi ruang kepada lelaki yang inginkan kebebasan untuk menenangkan perasaan. Suami amat menghargai jika isteri berbuat begitu kerana mereka akan kembali ke pangkuan anda setelah masalah diri selesai.

6. Menggunakan kedua belah tangan isteri

Tangan kanan lelaki memegang bahagian atas tangan isterinya, ketika itu tangan isteri sedang menengadah. Manakala tangan kiri lelaki akan memegang bagian bawahnya, itu menandakan lelaki mahu dapatkan kepastian daripada isterinya. Mungkin persoalan adakah isterinya benar-benar cintakan dia. Jika isteri menyukainya mudah untuk dia menggenggam tangan kanan isterinya dengan erat.

7. Tangan berada di belakang tangan isteri

Cara memegang tangan seperti ini mengambarkan lelaki selalu ada untuk isterinya baik ketika senang mahupun susah. Lelaki mahu menyatakan sokongannya walau apa pun rintangan yang dihadapi oleh isterinya. Mungkin ketika itu isteri amat memerlukan sokongan seseorang.Sumber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge