“JOOX Top Music Awards Malaysia Year End 2021” menyenaraikan hit terhebat dan pemenang terbesar tahun ini

Inspirasi Destinasi Menarik Percutian Impian > ATTRACTION > “JOOX Top Music Awards Malaysia Year End 2021” menyenaraikan hit terhebat dan pemenang terbesar tahun ini

“JOOX Top Music Awards Malaysia Year End 2021” menyenaraikan hit terhebat dan pemenang terbesar tahun ini

Kuala Lumpur 17 Februari 2022- Pencinta Muzik di Malaysia sudah pasti akan bersorak dan menjerit kegirangan untuk meraikan kejayaan artis-artis tempatan dan antarabangsa yang membawa pulang pengiktirafan dari JOOX, dalam platform penstriman paling berdedikasi di Asia menerusi “JOOX Top Music Awards Malaysia Year End 2021”.

Kehadiran pemenang-pemenang anugerah tahun ini turut deserikan termasuklah Khai Bahar, Haqiem Rusli, Yonnyboii, Asyraf Nasir, UKAYS, XPDC dan juga Tajul yang memukau penonton menerusi persembahan beliau semasa majlis sidang media pemenang secara langsung.

Sensasi muzik Malaysia, Khai Bahar telah membuktikan bahawa beliau adalah salah seorang bintang terhebat di negara ini setelah berjaya mendapat dua anugerah iaitu Top 5 Hit lokal yang menerusi lagu bertajuk “Sengsara” dari runut bunyi filem Dendam Penunggu dan Top 5 hit lokal selama dua tahun berturut-turut.

Kategori top 5 Artis : Lokal juga turut memenangi bersama khair bahar adalah UKAYS, Haqiem Rusli, XPDC , dan juga Dato’ Siti Nurhaliza manakala untuk kategori Top 5 Hit: Lokal dimenangi oleh juara Carta hit tempatan JOOX selama 19 minggu berturut-turut iaitu lagu klasik 2001 arwah Achik , abang kepada Tajul ” Malam Semakin Dingin” yang dinyanyikan semula oleh Tajul & Afieq Shazwan. Selain lagu “Sengsara” oleh Khai Bahar, “Tak Sangka” oleh Yonnyboii, Asyraf Nasir dan Zynakal, “Berani” oleh DOLLA, dan Akhir sekali lagu “Nang” oleh Iman Troye.

Pentas antarabangsa yang paling Top 5 Artis: Antarabangsa yang digemari oleh peminat musik Malaysia adalah Olivia Rodrigo, Alan Walker, Justin Bieber, Ariana Grande dan juga Bruno Mars.

Lagu-lagu yang telah berjaya menungguli dalam Kategori Top 5 Hit: K-Pop termasuklah “LALISA” oleh Lisa, “ONLY” oleh LeeHi, “Deja Vu” oleh ATEEZ, “Dumb Dumb” oleh Jeon Somi dan “LOCO” oleh ITZY memberikan kehangatan K-Pop semakin membara apabila ia sudah meluaskan pengaruhnya ke pentas dunia. Ikon pop antarabangsa, BTS dinobatkan sebagai “Top Fans Pick” oleh peminat musik tempatan tahun ini memberikan populariti K-Pop semakin meningkat.

Bukan itu sahaja, Peminat Malaysia juga turut gemar memilih lagu kegemaran mereka sendiri daripada artis terkemuka dunia termasuk dua bintang K-Pop terhangat sekaligus telah membuktikan genre yang popular di seluruh dunia iaitu “Permission To Dance” oleh BTS , “Money” oleh Lisa, The Kid Laroi oleh Justin Bieber , “Easy On Me” oleh Adele, dan “My Universe” oleh Coldplay dan BTS yang telah memperoleh tempat sebagai single global yang terbesar dalam Top 5 Hit: Antarabangsa pada tahun ini.

Peminat muzik Malaysia juga tidak pernah berhenti menyanyikan lagu-lagu hit karaoke kegemaran mereka pada tahun ini dan memilih lagu Lewis Capaldi ” Someone You Loved” dan “Here’s Your Perfect” karya Jamie Miller dalam Top 3 Karaoke: Hit Popular serta lagu ” Malam Semakin Dingin” dendangan Tajul & Afieq Shazwan, yang memenangi anugerah keduanya dalam majlis anugerah pada tahun ini.

Lagu Hit terhebat 2022 dan bintang paling menyinar di Malaysia hanya di JOOX memberikan kehangatan lebih merasa setiap tahun. Kini sudah mempunyai 40 juta lagu daripada artis tempatan dan antarabangsa dalam muzik perpustakaan.

Jangan ketinggalan mengikuti aliran muzik terkini pada bila-bila masa sahaja melalui applikasi mudah alih iaitu Apple App store dan Google Play atau dekstop JOOX.