KINI BERSIARAN SETIAP AHAD JAM 9.00 MALAM DALAM DAPUR TEMPUR RA-RA DI TV9, ADAKAH DATIN SERI UMIE AIDA & BETTY RAHMAD MELARAM DI DAPUR?

KINI BERSIARAN SETIAP AHAD JAM 9.00 MALAM DALAM DAPUR TEMPUR RA-RA DI TV9, ADAKAH DATIN SERI UMIE AIDA & BETTY RAHMAD MELARAM DI DAPUR?

Pasangan selebriti yang mencabar peserta Top 5 Dapur Tempur musim pertama dalam edisi khas iaitu Dapur Tempur Ra-Ra sempena Ramadan dan Raya telah menjadikan saingan di dapur lebih mendebarkan! Selain cekap, generasi akan datang keluarga sudah pasti akan terhibur dengan kecintaan mereka terhadap fesyen di dapur. Adakah pasangan terkenal yang bertandang itu akan membawa pulang kejuaraan mingguan selama dua minggu berturut-turut? Atau adakah juara dari musim sebelumnya akan memberikan cabaran yang sukar?

Teruskan menonton episod ketiga Dapur Tempur Ra-Ra yang akan bersiaran pada 9 April 2023, Ahad, 9.00 malam di TV9 dan strim langsung secara HD melalui Tonton di www.tonton.com.my atau di aplikasi Tonton yang boleh dimuat turun dari Google Play atau App Store serta strim langsung melalui YouTube TV9 Malaysia.

Pasangan ibu dan anak, Hot Chicks (Farahdhiya & Puan Aishah) berjaya mendominasi episod kedua dengan dua hidangan menu berasaskan aneka tepung iaitu ‘Tepung Bunga & Teh Masala’ untuk menu pertama dan ‘Mufin Coklat Bueno’ untuk menu kedua di mana kedua-dua kumpulan telah melalui cabaran ‘Tukar Stesen’. Arahan untuk menukar stesen memasak yang diumumkan di pertengahan sesi ketika mereka telah membancuh bahan masakan itu telah menerima rungutan daripada kedua-dua pasangan peserta. Walaupun meluahkan rasa ketidakpuasan hati mereka, para peserta terus bertenang untuk menghabiskan menu pihak lawan dengan sedikit kelainan dalam cara menghiasi persembahan juadah mereka.

Menjadi salah satu pasukan yang bertarung di Dapur Tempur Ra-Ra tidak membataskan pasangan adik-beradik ini melaram di dapur! Pasangan selebriti serba boleh kali ini adalah The Sizzling Sisters, Datin Seri Umie Aida dan adiknya Betty Rahmad yang menyahut cabaran untuk bertempur dengan penuh gaya. Tidak kurang juga pihak lawan mereka iaitu finalis musim lalu, pasangan bapa dan anak saudara, Pendekar Malaya (Haizal Ismail & Irfan Hafiz) yang setia menggayakan baju melayu tradisional berserta tanjak ketika bertempur. Berasaskan tema aneka buah kurma yang jarang digunakan di dalam sesuatu resipi dan juga cabaran ‘Simpul Kasih’ istimewa minggu ini, dapatkah para peserta menonjolkan kreativiti mereka dalam masakan dan mencuri perhatian para juri? Apakah pula cabaran ‘Simpul Kasih’ yang menempuh pasangan peserta kali ini?

Jangan terlepas untuk menonton Dapur Tempur Ra-Ra di waktu siaran baharu bermula 9 April 2023, Ahad, 9.00 malam di TV9 dan strim secara langsung dalam HD di www.tonton.com.my serta YouTube TV9 Malaysia. Ikuti media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV9Malaysia serta TikTok @TV9MalaysiaOfficial dan layari http://www.xtra.com.my/ untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV9.